Τρίτη , 11 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Οι αγρότες παίρνουν μόνο υποσχέσεις την ώρα που καταστρέφονται…

Οι αγρότες παίρνουν μόνο υποσχέσεις την ώρα που καταστρέφονται…

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ…

Οι αγρότες παίρνουν μόνο υποσχέσεις την ώρα που καταστρέφονται…

ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ :

Σε κατάσταση κυριολεκτικά απελπιστική εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες της Ηλείας, μετά τα όσα έχουν συμβεί στις καλλιέργειες τους τόσο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όσο και από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το χειρότερο είναι ότι παρά το μέγεθος αυτών των προβλημάτων, συνεχίζουν να βρίσκονται στο έλεος τους χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό ενδιαφέρον από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και την κυβέρνηση.

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο πολιτευτής Ηλείας και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος ενημερώθηκε και είδε από κοντά τα νέα προβλήματα του αγροτικού μας τομέα. Ειδικότερα χθες, ο κ. Βλαγκούλης έκανε μνεία στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια του καρπουζιού, καθώς όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί του κάμπου το προϊόν παραμένει στα χωράφια χωρίς να προωθείται στις αγορές όπως συνέβαινε αλλά χρόνια.

Αυτό σημαίνει την απόλυτη οικονομική καταστροφή των καρπουζοπαραγωγών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει στη φύτευση πριν γίνουν γνωστές οι επιπτώσεις της πανδημίας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε μία διαδικασία που μόνο οικονομική δυσπραγία τους δημιουργεί, αφού είχαν δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για την καλλιέργειά τους.

Οι ίδιοι έχουν εδώ και αρκετό καιρό επισημάνει το συγκεκριμένο ζήτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την ενίσχυση της φετινής αδιάθετης παραγωγής για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να περιορίσουν την οικονομική ζημιά που ήδη έχουν υποστεί. Παρόλα αυτά, αντί να υπάρξει άμεση αντίδραση του κράτους και να σταθεί δίπλα στους αγρότες τόσο στη συγκεκριμένη κατηγορία των καρπουζοπαραγωγών, όσο και σε άλλες που έχουν υποστεί παρόμοιες ζημιές, επιλέγει να δίνει συνεχώς υποσχέσεις, να μιλά αορίστως, να δίνει ψεύτικες ελπίδες παίζοντας με την αγωνία των αγροτών και επί της ουσίας να αδυνατεί να παράσχει μέχρι τώρα την οποιαδήποτε βοήθεια.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη τακτική που αποτελεί κοροϊδία για τους ανθρώπους της ηλειακής υπαίθρου, η οποία και πολλαπλασιάζεται αν σκεφτούμε ότι ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα έχουν δοθεί και για τις ζημιές στο λάδι, τη σταφίδα, τα κηπευτικά και μία σειρά άλλων εισοδηματικών προϊόντων. Τελειώνοντας, ο κ. Βλαγκούλης ζητά να εισακουστούν οι πληττόμενοι αγρότες πριν να είναι αργά και εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους και να δείξει η κυβέρνηση έστω και την ελάχιστη σοβαρότητα και ειλικρίνεια απέναντι τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares