Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η αγορά ποτών κάνναβης πρόκειται να αυξηθεί

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών - inFOOD

Η παγκόσμια αγορά ποτών κάνναβης πρόκειται να αυξηθεί κατά 8,3 δισ. δολάρια το 2032, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 37,3%, σύμφωνα με το Future Market Insights.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των νευρολογικών διαταραχών, της επιληψίας, του καρκίνου και της διαχείρισης του πόνου. Η κατανάλωση κάνναβης έχει επίσης νομιμοποιηθεί πλήρως για ψυχαγωγική χρήση σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ και κερδίζει πόντους στις οργανώσεις και τις κοινότητες που ευαισθητοποιούνται για την υγεία.

Η ζήτηση για ποτά κάνναβης προβλέπεται να αυξηθεί ως αποτέλεσμα της νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής ή φαρμακευτικής κάνναβης.

Η αγορά ποτών κάνναβης έχει πωλήσεις 0,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022 και αναμένεται να επεκταθεί με ετήσιο ρυθμό 3% μεταξύ 2022 και 2032.

Η Ινδία αναμένεται να είναι η πιο προσοδοφόρα αγορά κάνναβης στη Νότια Ασία. Όσον αφορά τον τύπο προϊόντος, το τμήμα των αλκοολούχων ποτών με έγχυση κάνναβης αναμένεται να καταγράψει το ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ένας αναλυτής της Future Market Insights είπε: «Οι πωλήσεις ποτών κάνναβης αυξάνονται από τα συμβεβλημένα καταστήματα, δημιουργώντας μια πληθώρα επιλογών για εξειδικευμένους λιανοπωλητές να παρουσιάζουν ορεκτικά και δημιουργικά ποτά, τα οποία είναι εμποτισμένα με ενεργή κάνναβη. Επιπλέον, τα σημεία διανομής, στα οποία επιτρέπεται να σερβίρουν ροφήματα κάνναβης, είναι πιθανό να αποκτήσουν δυναμική την επόμενη δεκαετία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares