Δευτέρα , 27 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Η Άγκυρα στηρίζει την φιλοτουρκική πρόταση του ΓΓ ΝΑΤΟ για διάλογο «άνευ όρων» – «Σέρνουν» την Ελλάδα στο τραπέζι…

Tο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ανακοίνωσης στήριξε την φιλοτουρκική πρόταση του Γενς Στόλτενμπεργκ, για έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου χωρίς την απόσυρση του Oruc Reis, στριμώχνοντας την Αθήνα.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: 

«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέλαβε μια πρωτοβουλία για την μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ ναυτικών και αεροπορικών μονάδων.

Η πρωτοβουλία αυτή, του γγ η οποία υποστηρίζεται από τη χώρα μας αποσκοπεί στην έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Οι συνομιλίες αυτές που αποσκοπούν στην εκτόνωση δεν σχετίζονται με την επίλυση των διμερών θεμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά κατ’ ουσίαν με τις διευθετήσεις που έθεσαν προηγουμένως σε διμερές επίπεδο οι στρατιωτικές αρχές των δύο χωρών.

Αναμένουμε να στηρίξει την Ελλάδα αυτή την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ

Εξάλλου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για την εξεύρεση δίκαιων και μόνιμων λύσεων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για τα προβλήματα με την Ελλάδα».

Σε μία εξέλιξη, για το πως Άγκυρα και ΝΑΤΟ, πιθανότατα με την έγκριση των ΗΠΑ, «συνωμότησαν» για να «στριμώξουν» την Αθήνα και να την παρουσιάσουν ως το «αδιάλλακτο μέρος», δημοσιοποιώντας και κοινοποιώντας της μία πρόταση στην οποία δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει, αφού δεν περιλαμβάνει την απόσυρση του Oruc Reis.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να πιέσουν την Αθήνα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως-όπως με τα τουρκικά πλοία στην υφαλοκρηπίδα της.

Όλα θα κριθούν απο την αντίδραση των υπόλοιπων χωρών του ΝΑΤΟ ειδικά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας. Αν συμφωνήσουν με την στημένη πρόταση Στόλτενμπεργκ τα πράγματα γίνονται απελπιστικά δύσκολα για την Ελλάδα.

Shares