Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η Άγκυρα διαμελίζει την Ελλάδα: Χάρτης-σοκ «κοκκινίζει» Κω & Καστελόριζο – «Πνίγουν» τον Έβρο με «μετανάστες» … (Βίντεο)

Μερικές ημέρες πριν της ελληνική εθνική επέτειο της απελευθέρωσης του 1821 και του ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι νέο-Οθωμανοί Τούρκοι τηρούν τις παμπάλαιες συνήθειές τους και προσβάλουν ξανά τον ελληνισμό με πολλούς και διάφορους τρόπους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά.  Αρχικά η εφημερίδα aksam σε σημερινό άρθρο της για τους διαχρονικούς «Τούρκους στοχαστές» που υμνούν την χώρα και τον λαό της παρουσιάζουν προκλητικότατο χάρτη ο οποίος παρουσιάζει Κω, Καστελόριζο και παρακείμενα νησιά με κόκκινο χρώμα ως τουρκικά θέλοντας προφανώς να περάσει μήνυμα στην Αθήνα για τις διεκδικήσεις της. Πρόκειται σαφώς για τουρκική προπαγάνδα, η οποία όμως δεν μπορεί να περάσει «αβρόχοις ποσίν» από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Προχθές σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι νέες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα «δικαιωμάτων» των «Τούρκων» στην Ελλάδα, με την Άγκυρα να θέλει να φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στη ανύπαρκτη «τουρκική μειονότητα» κατήγγειλε πως παραβιάζονται δικαιώματα και έθεσε ζήτημα μειονοτικών δικαιωμάτων για Κω, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της «μειονότητας» είναι μια τακτική των Τούρκων για να διατηρήσουν μια σταθερή πίεση και σιγά-σιγά να διεκδικήσουν ελληνικά εδάφη. Η μειονότητα για την οποία μιλάνε είναι μουσουλμάνοι Ελληνικής καταγωγής και όχι Τούρκοι.

Με λίγα λόγια, η Άγκυρα, ευρισκόμενη σε κρεσέντο προκλήσεων, θέτει εκ νέου ζήτημα «μειονότητας» και απαιτεί κατοχύρωση δικαιωμάτων για ανύπαρκτους Τούρκους σε ελληνικά εδάφη.

Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και Θεσσαλονίκης θέτει τώρα η Τουρκία με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.     

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο έχει εκφραστεί  και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχει παρουσιαστεί βίντεο που κινηματογράφησε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος στην περιοχή των Φερών και δείχνει ομάδα λαθρομεταναστών να έχουν περάσει από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος και κρατώντας την φουσκωτή βάρκα να ψάχνουν… προσανατολισμό.

Στην περιγραφή του βίντεο ο κ.Λαυρέντζος αναφέρει:

«Βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξα σήμερα στις 14:00 στον Έβρο λίγο πριν φύγω για Αθήνα. Λαθρομετανάστες περνούν μέρα-μεσημέρι τα αφύλακτα σύνορα. Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια και έρχονται προς το μέρος μας. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν. Προσέξτε ότι όλοι σχεδόν είναι άνδρες».

Εκτιμήσεις Ελλήνων ειδικών αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι ο σουλτάνος «ζώντας στον δικό του κόσμο» απαιτεί μερίδιο από κάτι που δεν του ανήκει και σύντομα θα κάνει την πρώτη «κίνηση του» για την δική του ΑΟΖ στο Αιγαίο «ετοιμάζοντας» επεισόδιο είτε στην θάλασσα είτε στην στεριά σε νησί προς το μέσο του Αιγαίου (κοντά στις βραχονησίδες Ίμια ή στα Δωδεκάνησα).

Η Αθήνα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά, για μην δημιουργηθούν τετελεσμένα στην περιοχή. Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε νέα Ίμια, οφείλουμε να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση στην Άγκυρα, πριν είναι αργά.

 

 

Shares