Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Άγκυρα ”αλώνει” & επίσημα τα χωριά της Ξάνθης! –‘Ιδρύθηκε η «Πλατφόρμα Ενώσεων ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης»

”Ακρωτηριασμό” και αποσταθεροποίηση επιδιώκουν τα ”όργανα” της Άγκυρας στη Θράκη! Εκτός ελέγχου η Τουρκία, η οποία μέσω των ανθρώπων της στη Θράκη, θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στη περιοχή!

Πρέπει η Αθήνα άμεσα να αναλάβει δράση, καθώς οι σχεδιασμοί της Τουρκίας στη περιοχή είναι ξεκάθαροι.

Αναλυτικά τι αναφέρουν:

”Ιδρύεται η «Πλατφόρμα Ενώσεων ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης».

Στη σύσκεψη που έγινε στην ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, αποφασίστηκε η ίδρυση της «Πλατφόρμας ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης», η οποία θα περιλαμβάνει μειονοτικές ενώσεις που θα λειτουργούν σε χωριά όλης της επαρχίας.

Σύλλογοι ”τουρκικής” μειονότητας στην Ξάνθη συγκεντρώθηκαν στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ο Ψευδο Μουφτής Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα παρευρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, εκτός από τους «αδελφούς συλλόγους» που λειτουργούν σε χωριά της Ξάνθης.

Ο Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρος της ”Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με «αδελφικούς συλλόγους» και ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Τα στελέχη του Συλλόγου στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε φιλικό κλίμα και να μιλήσουν για τα μελλοντικά κοινά τους έργα και τους τομείς δραστηριότητας. Στη σύσκεψη που έγινε στην ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, αποφασίστηκε η ίδρυση της «Πλατφόρμας Τουρκικών Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης», η οποία θα περιλαμβάνει μειονοτικές ενώσεις που θα λειτουργούν σε χωριά όλης της επαρχίας.

Αποφασίστηκε επίσης η σύσκεψη κάθε τρεις μήνες με τη συμμετοχή των προέδρων και των υπευθύνων αυτών των συλλόγων και η συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας. Αποφασίστηκε να παραστεί στη σύσκεψη των μειονοτικών συλλόγων στην Ξάνθη, αλλά και του Μουφτή Ξάνθης. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της πλατφόρμας συμφώνησαν επίσης να κάνουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μελέτες που θα οργανώσουν από κοινού.

Οι σύλλογοι που περιλαμβάνονται στην «Πλατφόρμα Συλλόγων ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης» είναι οι εξής:

”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης
Σύλλογος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Şahin
Σύλλογος Νεολαίας Λινών
Σύλλογος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέων Demircik
Σύλλογος Νέων Mustafaçova
Αθλητική, Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση Yassiören
Σύλλογος Νέων Koyunköy
Σύλλογος Νέων Gökçeler
Dinkler Honeysuckle Association
Ένωση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Kırköy
Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Αδελφότητας Ova

directus.gr

Shares