Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

“Η αύξηση των επιτοκίων της BoE “πολύ δύσκολη” για όσους έχουν στεγαστικά δάνεια”

“Τα σημερινά νέα θα είναι πολύ άσχημα για οικογένειες με στεγαστικά δάνεια σε όλη τη χώρα, για επιχειρήσεις με δάνεια, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση”

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη θα αποδειχθεί “πολύ δύσκολη” για οικογένειες με στεγαστικά δάνεια και επιχειρήσεις με δάνεια.

“Τα σημερινά νέα θα είναι πολύ άσχημα για οικογένειες με στεγαστικά δάνεια σε όλη τη χώρα, για επιχειρήσεις με δάνεια, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση”, είπε ο Χαντ στους δημοσιογράφους.

“Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, αν θέλουμε να μειώσουμε αυτές τις αυξήσεις στα επιτόκια, είναι να δείξουμε ότι μειώνουμε το χρέος μας. Οι οικογένειες ανά την επικράτεια πρέπει να εξισορροπήσουν τους λογαριασμούς τους στο σπίτι και πρέπει κάντε το ίδιο με την κυβέρνηση”.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, o Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το αφορολόγητο για τα εισοδήματα από μερίσματα, καθώς προσπαθεί να καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσό που μπορούν να κερδίσουν οι μέτοχοι σε μερίσματα πριν αρχίσουν να πληρώνουν φόρο από το σημερινό επίπεδο των 2.000 λιρών (2.200 δολάρια), δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Το μέτρο είναι μία από τις διάφορες επιλογές αύξησης της φορολογίας που εξετάζονται, καθώς o Χαντ ετοιμάζεται να παραδώσει ένα οικονομικό πακέτο στις 17 Νοεμβρίου, είπαν οι άνθρωποι αυτοί.

capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares