Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Αεροπορία σώζει ζωές: Με C-130 μεταφέρθηκε Ελληνίδα από την Ιορδανία στα Γιάννενα…

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, από το ΕΚΑΒ και την Πολεμική Αεροπορία για την επείγουσα αερομεταφορά μιας 28χρονης Ελληνίδας από την Ιορδανια στα Ιωάννινα.

Η 28χρονη βρισκόταν για τουρισμό στην Άάκαμπα της Ιορδανίας, όπου έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και υπέστη πολλαπλά τραύματα. Ειδοποιήθηκαν οι ελληνικές αρχές και το ΕΚΑΒ οργάνωσε την αεροδιακομιδή της στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, από όπου και κατάγεται.

Η κοπέλα έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και αφού σταθεροποιήθηκε επι ιορδανικού εδάφους, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από τη βάση αεροδιακομιδών της Ελευσίνας, την παρέλαβε από το διεθνές αεροδρόμιο «King Hussein» της Άκαμπα και ύστερα από 10 περίπου ώρες τη μετέφερε στα Ιωάννινα, όπου και θα συνεχιστεί η νοσηλεία της, ωσότου αποκατασταθούν τα τραύματα.

Την πολυτραυματία συνόδευε ο ιπτάμενος γιατρός του ΕΚΑΒ, Σπύρος Δημητρόπουλος και ένας διασώστης. Μάλιστα, όλο το πλήρωμα του C-130 εγκλωβίστηκε για αρκετές ώρες στα Ιωάννινα.καθώς λόγω χαλαζόπτωσης δεν επιτράπηκε η άμεση επιστροφή στην Ελευσίνα.

pronews.gr

Shares