Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΕΚ σέρνεται στο γήπεδο και θα εξακολουθήσει να σέρνεται όσο οι Αμερικανοί επιμείνουν να κυνηγούν τον «Τίγρη»…

Η ΑΕΚ σέρνεται στο γήπεδο και θα εξακολουθήσει να σέρνεται όσο οι Αμερικανοί επιμείνουν να κυνηγούν τον «Τίγρη»...

Η απίστευτη – όπως εξελίχθηκε – ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2018, όταν πανηγύρισε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ειδικότερα των όσων συμβαίνουν στον ηγέτη της ομάδας, τον «Τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη γιατί όταν «πονάει» ο τίγρης, η ΑΕΚ σέρνεται.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε η έρευνα για την απάτη (η εισηγμένη AEGEAN είχε δηλώσει ότι τα πρατήρια της Aegean στην Ελλάδα ήταν όλα ιδιοκτησίας του ομίλου χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο) που στις ΗΠΑ θεωρείται κακουργηματική πράξη, και έτσι μετά από έρευνα των Αμερικανών, έρευνα στην οποία συμμετείχε και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύφθηκε ότι δεν ανήκουν στον όμιλο αλλά σε αυτούς που τα λειτουργούν, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Και από εκεί άρχισαν τα προβλήματα και της ΑΕΚ που μόλις είχε κερδίσει το πρωτάθλημα.

Μαζικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας: Από τον εμπορικό στόλο που κατασχέθηκε συνολικά μέχρι και δάνεια που η εταιρεία είχε δώσει και οι δανειολήπτες είδαν να τους παίρνουν επί τόπου πίσω τα λεφτά. Ακόμα και εγγυητικές τραπεζών ανακάλεσαν οι Αμερικανοί από την στιγμή που είχαν εκδοθεί υπέρ του ομίλου AEGEAN.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΑΕΚ «πήρε την κάτω βόλτα» πέρσι όταν άρχισαν τα προβλήματα του Τίγρη κι ενώ ετοιμαζόταν για το δεύτερο πρωτάθλημα. Φέτος ξεκίνησε «σφαγμένη» και συνεχίζει στο ίδιο στιλ.

Το πιο θετικό είναι ότι μια έγκυρη πηγή ανέφερε ότι τελικά αποδεσμεύθηκε ή ολόκληρος ή το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της AEGEAN πριν μερικές εβδομάδες.

Η υπόθεση βέβαια, δεν θα κλείσει τόσο εύκολα. Και η ταλαιπωρία της ΑΕΚ δεν προβλέπεται να τελειώνει γρήγορα. Εκτός αν κάποιος πολύ ισχυρός οικονομικά θελήσει να κάνει πρόταση για το πακέτο των μετοχών.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares