Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Hχηρό μήνυμα κατά του προκλητικού συμφώνου της Τουρκίας…..

Ηχηρό μήνυμα  κατά του προκλητικού συμφώνου της  Τουρκίας 

Το μνημόνιο «παραβιάζει τον νόμο της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και είναι μεταξύ δύο χωρών που δεν έχουν κοινά σύνορα και απειλεί τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Λιβύης και των γειτόνων της, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου»,αυτά αναφέρει η επιστολή της Λιβύης κατά του προκλητικού συμφώνου

Η καγκελάριος Aguila Saleh, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με το τρίτο αίτημα στη μη αναγνώριση της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και επισημαίνει ότι γι αυτούς  είναι  άκυρη.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης (HOR) εξήγησε στο έγγραφο ότι «βάσει του άρθρου αριθ. 1, παράγραφος 4 της πολιτικής συμφωνίας της Λιβύης που υπογράφηκε το έτος 2015, σχετικά με τη θητεία της κυβέρνησης» της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), , η εντολή του GNA έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό, και έτσι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνάπτει συνθήκες και να θεωρεί τη Λιβύη υπεύθυνη για διεθνείς υποχρεώσεις ».

Ο καγκελάριος Saleh επιβεβαίωσε ότι το προαναφερθέν μνημόνιο συμφωνίας «δεν έλαβε και δεν θα λάβει επιστολή υποστήριξης από το κοινοβούλιο της Λιβύης, καθώς παραβιάζει τον νόμο της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών, και μεταξύ δύο χωρών δεν έχουν κοινά σύνορα και απειλεί σχέσεις φιλίας μεταξύ της Λιβύης και των γειτόνων της, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου. ”

«Κατά συνέπεια, το λεγόμενο μνημόνιο συμφωνίας είναι άκυρο και δεν θα τεθεί σε ισχύ, δεδομένου ότι ένα από τα κόμματα του, η Λιβύη, δεν έχει ολοκληρώσει τις εσωτερικές του νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη ισχύος του, όπως ορίζεται στο άρθρο Αρ. ( 1), παράγραφος 5 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ότι κάθε κοινοποίηση που εκδίδεται από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας θεωρείται εσφαλμένη και δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα και συνιστά πράξη που εμποδίζει την εφαρμογή του Λιβυκού Πολιτικού Συμφωνία σύμφωνα με την παράγραφο (19) του ψηφίσματος αριθ. (2015/2259) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών », διευκρίνισε ο Πρόεδρος της HOR.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο καγκελάριος Saleh έγραψε: «για αυτούς τους λόγους, ευγενικά θεωρήστε ότι το λεγόμενο μνημόνιο συμφωνίας παραβιάζει την πολιτική συμφωνία της Λιβύης για το έτος 2015. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης πιστεύει ακράδαντα ότι η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αποφύγει να αποσύρει το σύμφωνο

 

 

Shares