Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Halkbank: Οι μετοχές της κινούνται ανοδικά αφού οι ΗΠΑ την αφήνουν εκτός των τουρκικών κυρώσεων

Η Halkbank, η δεύτερη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας παρουσιάζει ανοδική τάση στην Κωνσταντινούπολη αφού ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην στοχεύσει τον δανειστή με κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα τη Δευτέρα…

Οι μετοχές της Halkbank διαπραγματεύονταν κατά 3,9% στις 5,56 λίρες νωρίς το απόγευμα στον κύριο δείκτη BIST 100, μειώνοντας τις απώλειες τους τελευταίους 12 μήνες στο 5,9%. Είχαν ανέβει στα 5,65 ανά δολάριο νωρίτερα την ημέρα.

Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη επιδιώκουν να τιμωρήσουν την τράπεζα για τον φερόμενο ρόλο της στο να βοηθήσουν το Ιράν να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Το καθεστώς φοροδιαφυγής έχει ήδη οδηγήσει στη φυλάκιση του Μεχμέτ Χακάν Ατίγια, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία τον Ιούλιο του περασμένου έτους μετά την εκτίμησή του. Η Atilla είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Τα ποινικά μέτρα, που ελήφθησαν για την απόκτηση ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας πέρυσι, αντίθετα στοχεύουν τον τουρκικό αμυντικό τομέα, ειδικότερα την κρατική Προεδρία των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB). Απαγορεύουν τις άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αγαθά ή τεχνολογία μεταβιβάζονται στον οργανισμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν επίσης περιορισμούς θεώρησης και περιουσιακών στοιχείων σε πολλούς αξιωματούχους της SSB.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares