Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

H Tουρκία δώρισε στρατιωτικό υλικό στην Γεωργία

Η Τουρκία δώρισε στρατιωτικό υλικό στον στρατό στον βορειοανατολικό γείτονά της, τη Γεωργία, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων.

Η τουρκική δωρεά περιλαμβάνει μηχανισμούς εντοπισμού στόχων τεχνολογίας λέιζερ και εξοπλισμό για διάφορες χρήσεις αναφέρει ανακοίνωση του γεωργιανού υπουργείου Άμυνας. Η παράδοση έγινε σε τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν Τούρκοι και Γεωργιανοί αξιωματικοί.

Υπογραμμίζοντας τη στενή και επιτυχή αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γεωργία, η ανακοίνωση συνεχίζει: “Ο εξοπλισμός της δωρεάς θα διανεμηθεί σε διάφορα συντάγματα του πεζικού και του μηχανικού, έτσι ώστε να τα διευκολύνει να φέρνουν εις πέρας τα καθήκοντά τους.”

Χάρτης της Γεωργίας – συνορεύει με την Τουρκία στα νοτιοδυτικά, τη Ρωσική Ομοσπονδία στα βόρεια, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στα νοτιοανατολικά

Η συγκεκριμένη κίνηση της Άγκυρας ακολουθεί εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου. Τότε η Τουρκία είχε δωρίσει στον στρατό της Γεωργίας 36 λεωφορεία, 12 τεθωρακισμένους εκσκαφείς και διάφορες άλλα είδη εξοπλισμού.

σ.σ. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Γεωργίας, στις 16 Δεκεμβρίου 1991. Το επίσημο Πρωτόκολλο Σύναψης Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφη στις 21 Μαΐου 1992. Αυτή την στιγμή Τουρκία και Γεωργία συνδέονται με συμφωνία ελευθέρου εμπορίου. Η Γεωργία διαθέτει πρεσβεία στην Άγκυρα και δύο γενικά προξενεία σε Κωνσταντινούπολη και Τραπεζούντα. Η Τουρκία διαθέτει πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα και γενικό προξενείο στο Βατούμ.

Πηγή: Anadolu Agency

Του ειδικού συνεργάτη

Shares