Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

H θρασύτατη Τουρκία έχει και την απαίτηση: «Να ζητήσει συγγνώμη η Γαλλία»….

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα Τουρκίας και Γαλλίας – Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζητά από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για την διασπορά «ψευδών πληροφοριών» σχετικά με το ναυτικό περιστατικό στην ανατολική Μεσόγειο


Η Τουρκία «απαιτεί» από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για την διασπορά «ψευδών πληροφοριών» σχετικά με το ναυτικό περιστατικό στην ανατολική Μεσόγειο.

«Περιμένουμε από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη, να ζητήσει συγγνώμη άνευ όρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που επισκέπτεται το Βερολίνο.

«Δεν είναι αποδεκτό η Γαλλία να προχωρεί σε ψευδείς δηλώσεις και να ενεργεί κατά της Τουρκίας», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις κατηγορίες που διατύπωσε το Παρίσι κατά της Αγκυρας ότι μία από τις γαλλικές φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο έγινε στόχος επιθετικών ενεργειών εκ μέρους τουρκικών πολεμικών πλοίων κατά την διάρκεια ελέγχου πλοίων στην περιοχή.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν στις 13 Ιουλίου για να συζητήσουν το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

«Κατόπιν αιτήματός μας θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα την Τουρκία», διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός στο κοινοβούλιο της χώρας του.

«Έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ για τις γεωτρήσεις στην οικονομική ζώνη της Κύπρου. Ενδέχεται να εξεταστούν και άλλες κυρώσεις», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν.

 

πρωτο θεμα

Shares