Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

H Ρωσία ενέκρινε δάνειο για την πώληση 32 Su-35S στην Τουρκία! Σκοπός η αντικατάσταση των…

Χαμηλότοκο  δάνειο, προσφέρει  η Μόσχα στην Άγκυρα  για την προμήθεια 32 Su-35S, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Αυτό έγινε γνωστό από πηγές της κατασκευάστριας UAC, όπου προστίθεται πως τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση  των F-4E 2020 της τούρκικης Αεροπορίας και όχι ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση ναυαγίου στην υπόθεση των F-35, κάτι που σημαίνει πως η κύρια εναλλακτική για τα F-35 ίσως έχει τον αριθμό -57, μπροστά από το Su.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Ρωσία έστειλε αιφνιδιαστικά στην Κωνσταντινούπολη το πιο σύγχρονο  μαχητικό της Su-57 για την έκθεση Technofest 2019, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε στείλει το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να συμμετάσχει και αυτό στην έκθεση αεροπορικής τεχνολογίας.

Η υπηρεσία τύπου της UAC πρόσθεσε ότι και άλλα ρωσικά αεροσκάφη – τόσο επιβατικά όσο και μαχητικά – αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες, αλλά δεν διευκρίνισαν τα μοντέλα τους.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για μικρότερο αριθμό Su-35, μεταξύ 12 και 16 αεροσκαφών, αλλά τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση το θέμα θα εξαρτηθεί από την οριστική διευθέτηση ή όχι του ζητήματος των F-35.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares