Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

H.Π.Α.: Ο Τραμπ ζήτησε την επιθεώρηση όλων των drone κινεζικής ή άλλης κατασκευής που χρησιμοποιούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εντολή με την οποία διατάζει τις αμερικανικές υπηρεσίες να εκτιμήσουν τους οποιουσδήποτε κινδύνους ασφαλείας μπορεί να έχουν τα κινεζικά drone για τους κυβερνητικούς στόλους drone των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το διάταγμα, παράλληλα, θέτει σαν προτεραιότητα την αναβάθμιση των αμερικανικών drone έτσι ώστε να αντισταθμίσουν την απειλή.

Ο Τραμπ δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στις υπηρεσίες έτσι ώστε να καταγραφούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι στους υπάρχοντες αμερικανικούς στόλους από μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες ή άλλες χώρες που έχουν χαρακτηριστεί εξωτερικοί αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Το διάταγμα ορίζει επίσης ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να καταγράψουν “πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να μετριάσουν την ισχύ των κινδύνων και αν χρειαστεί τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρήσης των drone και την απομάκρυνσή τους από την ενεργό υπηρεσία.” Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε την κινεζική εταιρεία SZ DJI Technology Co., τον μεγαλύτερο κατασκευαστή drone, στην οικονομική μαύρη λίστα της κυβέρνησης.

DJI named top commercial drone maker with 70% market share – DronePilots.News

Ένα από τα μοντέλα drone της DJI 

Τον Ιανουάριο του 2020, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών καθήλωσε τον στόλο μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων που διαθέτει. Ο στόλος αποτελείται από οκτακόσια drone που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, ωστόσο, ανέφερε ότι θα επέτρεπε τη χρήση τους για επείγουσες καταστάσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπέρνχαρντ διέταξε, τον Οκτώβριο, τη διακοπή περαιτέρω αγορών κινεζικών drone από το υπουργείο.

David L. Bernhardt - Wikidata

Ο Ντέιβιντ Μπέρνχαρντ

Η κινεζική εταιρεία DJI δήλωσε, τον περασμένο μήνα, ότι είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αλλά επισήμανε ότι “οι πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν κανονικά τα προϊόντα της.”

Πηγή: Reuters

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares