Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

H Oυκρανία προσανατολίζεται στην αγορά drone από την Τουρκία

O Αλεξέι Νεϊζπάπα, ο διοικητής του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, είχε συνάντηση με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, τον εκτελεστικό διευθυντή της τουρκικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Μπαϊκάρ.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην πόλη της Οδησσού.

Ukrainian commander meets CEO of Turkish drone maker

Ο Αλεξέι Νεϊζπάπα μαζί με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ 

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι συζητήσεις τους περιεστράφησαν γύρω από την προμήθεια δύο μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων ή drone για την Ουκρανία. Ο Νεϊζπάπα φέρεται να είπε ότι το πολεμικό ναυτικό θα αγοράσει φέτος τα προηγμένης τεχνολογίας drone προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε αποστολές στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στη θάλασσα.

Ο Μπαϊρακτάρ τόνισε ότι η εταιρεία του προτίθεται να δώσει την τελευταία τεχνολογία στην Ουκρανία και να μοιραστεί τις εμπειρίες της με τους Ουκρανούς εταίρους της. Η εταιρεία Μπαϊκάρ παράγει drone, μεταξύ τους και το φημισμένο μοντέλο Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, που δοκιμάστηκε στα πεδία των μαχών της Λιβύης, της Συρίας και πρόσφατα του Αζερμπαϊτζάν.

Ben Wallace (politician) - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Ο Μπεν Ουάλας 

Πέρυσι, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας αποκάλεσε τον ρόλο που παίζουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα στις σύγχρονες μορφές πολέμου που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική “καταλυτικό παράγοντα, ο οποίος αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού.”

Πηγή: Anadolu Agency

Tου ειδικού συνεργάτη

Shares