Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

H Μοσάντ είχε «περικυκλώσει» το Λευκό Οίκο – Είχε «παγιδεύσει» τα τηλέφωνα του Ντ. Τραμπ…

To Politico αποκάλυψε ότι βρέθηκαν συσκευές παρακολούθησης κινητών γύρω από τον Λευκό Οίκο και σε διάφορες «ευαίσθητες» υπηρεσίες στην ΟυάσιγκτονΑναζητώντας κανείς στο Google Maps ή στο Google Earth τo αρχηγείο της Mossad στο Τελ Αβίβ δεν θα το βρει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διεύθυνση, ενώ δεν ονοματίζονται όλοι οι δρόμοι γύρω από το συγκεκριμένο τετράγωνο που εικάζεται ότι στεγάζεται.

Στο «Ινστιτούτο» όπως αποκαλείται επίσημα η διαβόητη Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ, φροντίζουν να κρύβουν πολύ καλά την τοποθεσία που στεγάζεται η Mossad.

MOSSAD_HEADQUARTERS

Πρόκειται σύμφωνα με το βιβλίο Fortress Israel που κυκλοφόρησε το 2012 για ένα άχαρο σύμπλεγμα κτηρίων κοντά στον κόμβο ενός αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας.

Σε αυτό το άχαρο σύμπλεγμα, ο Γιόζι Μέϊρ Κοέν, διευθυντής της Mossad φέρεται να ενορχήστρωσε αριστοτεχνικά την παρακολούθηση των τηλεφώνων του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων Αμερικανών συνεργατών του.
Την υπόθεση κατασκοπείας αποκάλυψε το Politico με ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ το οποίο επιβεβαιώνουν τρεις πρώην αξιωματούχοι που είχαν άμεση γνώση του θέματος.

Ισραηλινοί πράκτορες έστησαν περιμετρικά του Λευκού Οίκου μικρές συσκευές παρακολούθησης που ονομάζονται «Stingrays» οι οποίες λειτουργούν μιμούμενες τους κανονικούς πύργους κυψελών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι «ξεγελούν« τις συσκευές οι οποίες δίνουν όχι μόνο το στίγμα τους αλλά και πληθώρα πληροφοριών ενώ έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν κλήσεις και δεδομένα του χρήστη.

Το κλιμάκιο ή τα κλιμάκια των Ισραηλινών κατασκόπων δεν περιορίστηκαν μόνο στον Λευκό Οίκο αλλά έστησαν «Stingrays» και σε άλλες «ευαίσθητες» υπηρεσίες που διατηρούν γραφεία στην Ουάσινγκτον, οι οποίες όμως δεν κατονομάζονται.

Έτσι για δύο ολόκληρα χρόνια άκουγαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τις συνομιλίες που είχε με τους πιο έμπιστους συμβούλους και αξιωματούχους του.

Παρόλο που δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς πέτυχαν οι Ισραηλινοί με αυτή επιχείρηση-κάτι μάλλον αναμενόμενο μετά τον θόρυβο που θα ξεσηκωνόταν από την αποκάλυψη-το απίστευτο ήταν ότι όταν ενημερώθηκε ο πλανητάρχης, αντέδρασε επιλέγοντας να μην κάνει τίποτε.

Βασιζόμενοι σε μια λεπτομερέστατη εργαστηριακή ανάλυση το FBI, η CIA και η NSA είναι πεπεισμένοι ότι αυτή ήταν δουλειά των Ισραηλινών, οι οποίοι θεωρόνται εξπέρ στις παρακολουθήσεις και στις συνακροάσεις τηλεφώνων.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι οι Ισραηλινοί ήταν υπεύθυνοι» δήλωσε στο Politico πρώην επιτελικός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ενώ ο εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ Ελάντ Στρόμαγιερ επέλεξε την διάψευση.
«Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ανόητοι. Το Ισραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπίας στις Ηωμένες Πολιτείες» τόνισε αφού ούτως ή άλλως δεν είχε και άλλη επιλογή.

043_dpa-pa_0536_124405600

Διαψεύσεις και πράκτορες

Το επιτελείο του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει ένα θέμα που άπτεται όπως είπε θεμάτων ασφαλείας και πληροφοριών ενώ ο ίδιος ο πλανητάρχης είπε ότι δυσκολεύεται πολύ να πιστέψει ότι οι Ισραηλινοί τον παρακολουθούσαν!

«Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Η σχέση μου με το Ισραήλ ήταν πάντα σπουδαία και παρόλο που οτιδήποτε μπορεί να συμβεί δεντο πιστεύω» δήλωσε όταν έγινε γνωστό το θέμα.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε εμφατικά ότι υπάρχει μια αρχή την οποία δεν έχει παραβεί ποτέ το κράτος του και αυτή είναι να μην κατασκοπεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάτι μάλλον δύσκολο για τους καλά γνωρίζοντες τον θολό, σκοτεινό και βρώμικο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών, όπου όλα επιτρέπονται προκειμένου να γίνουν γνωστά απόρρητα μυστικά, ακόμη και συμμάχων.
Η Μοσάντ άλλωστε δεν φημιζόταν ποτέ για την «εξαίρεση» χωρών από τις κεραίες των πρακτόρων της, πόσο μάλλον όταν αυτή χώρα είναι η Αμερική.

Γιατί μπορεί οι ΗΠΑ να είναι σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά αυτό ποσώς την εξαιρεί από την κατασκοπευτική διόπτρα της Μοσάντ, που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι μπορεί να δρα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Yossi_Koen_Dierctor_of_Mossad
O επικεφαλής της Μοσάντ, Yossi Koen

Πρώην στελέχη της CIA γελούν και μόνο με τις δηλώσεις του Νετανιάχου, επειδή ξέρουν ότι οι Ισραηλινοί δεν σταματούν πουθενά, προκειμένου να ξέρουν τι έχει στο μυαλό του και τι συζητάει ο πρόεδρος μιας υπερδύναμης.

Το 2010 μια ομάδα πρακτόρων της Mossad που παρίσταναν τους τουρίστες στο Ντουμπάι και αφίχθησαν σε διαφορετικές ώρες στο ίδιο ξενοδοχείο, εκτέλεσαν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς μέσα στο δωμάτιο του.

Τα πρόσωπα τους δόθηκαν στην δημσοισότητα από τις κάμερες ασφαλείας αλλά αυτό ήταν κάτι που ήξεραν ότι θα συμβεί και δεν τους ένοιαξε καθόλου.

Σύμφωνα με τά όσα δήλωσε οχτώ χρόνια αργότερα ένας πρώην επιτελικός της Μοσάντ στην σειρά ντοκιμαντέρ «Inside the Mossad» η ομάδα πήγε στο Ντουμπάι για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή.

Την έφεραν εις πέρας γνωρίζοντας ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να «καούν» ως επιχειρησιακοί πράκτορες και έφυγαν την ίδια μέρα από το Ντουμπάι αφήνοντας πίσω τους έναν νεκρό τρομοκράτη.

Στην Αμερική κανένας από αυτούς που έστησαν τα «Stingrays» γύρω από τον Λευκό Οίκο, δεν έχει κια ούτε πρόκειται να εντοπιστεί λένε με σιγουριά πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών.

Θα παραμείνουν ανώνυμες «σκιές»…

Διονύσης Θανάσουλας
Shares