Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ…

H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ...

Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η Μάνδρα! Ξεκίνησε και πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει. Μάλιστα, έκλεισε και πάλι την παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών, ενώ λόγω ενός χείμαρρου έκλεισε και η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 21ο χιλιόμετρο! Επιπλέον έχουν κλείσει και τα διόδια της Αττικής Οδού προς την Ελευσίνα.

ΤΩΡΑ : Ισχυρή βροχόπτωση στην Μάνδρα,αβοήθητοι οι κάτοικοι! Πνίγεται η πόλη!

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 27. Juni 2018

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση ενώ περίπου στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων»

Επτά μήνες μετά… και ενώ θρηνήσαμε 24 νεκρούς, στην Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στα ίδια σημεία, στις ίδιες γειτονιές και στους δρόμους όπου θρηνήσαμε νεκρούς τα νερά βρήκαν ξανά δρόμο να περάσουν και παρασύροντας τόνους λάσπης προκάλεσαν ξανά ζημιές. Λίγο πριν τις 12 άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί και τα νερά άρχισαν να πλημμυρίζουν τους δρόμους. Και οι κάτοικοι άρχισαν πάλι να προσεύχονται.

Για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η παλαιά εθνική οδός Αθήνας – Θήβας σε όλο το μήκος της, η παλαιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού. Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο. Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Άντληση υδάτων έγινε σε 49 οικήματα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους αποκαταστάσθηκε, αλλά τα 20 συνεργεία με τους 50 πυροσβέστες, που συγκροτήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεχίζουν το έργο τους έως και αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ εστάλησαν προληπτικά στη Μάνδρα ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια σωστική λέμβος, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να «επιστρατευθούν».

Σημειώνεται ότι η Μάνδρα είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.

Η Μάνδρα αποδείχθηκε ανοχύρωτη πόλη καθώς τα έργα ουσίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής έχουν μείνει ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων.H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ... H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ... H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ...

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε άλλα σημεία τα νερά έσκαψαν τον δρόμο, αλλού ξήλωσαν τα έργα που γίνονταν για την αποκατάσταση της περιοχής μετά την καταστροφή του Νοεμβρίου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η βροχή αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο δυνατή όσο εκείνη που άφησε πίσω της νεκρούς, ωστόσο και πάλι με διαφορά περίπου μισής ώρας από τη νεροποντή το βουνό κατέβασε τόνους λάσπης και πάλι δεν υπήρξε κανένα “οχυρωματικό έργο” για να προστατέψει την πόλι… και πάλι οι κάτοικοι με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να κάνουν τα σπίτια τους κατοικίσιμα και τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές.H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ... H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ... H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ... H Mάνδρα ΒΟΥΛΙΑΞΕ- Στο έλεος της «Νεφέλης» η περιοχή! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ...

Οι κάτοικοι περιγράφουν πλέον μια “νεκρή πόλη” και φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή το φαινόμενο θα επαναληφθεί, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και αναμένονται και σήμερα βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα η δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Πως δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις και πως πάλι «κατέβηκε» το βουνό. Ήδη, είπε, έχουν ειδοποιηθεί τα συνεργεία του υπουργείου να πάνε στη Μάνδρα για αυτοψίες.

Δείτε τι δήλωσε

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares