Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

H Kίνα εκπαιδεύει τον στρατό του Πακιστάν για πόλεμο σε μεγάλα ορεινά υψόμετρα

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας, (ΛΑΣ), προετοιμάζει τις συμμαχικές του πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτό το είδος μάχης, εναντίον ενός κοινού εχθρού, του στρατού της Ινδίας.

Το ινδικό τηλεοπτικό κανάλι Times Now μετέδωσε στην ιστοσελίδα του, ότι οι Κινέζοι πραγματοποίησαν πρόσφατα 45 ημέρες εκστρατευτικής εκπαίδευσης σε πακιστανούς στρατιώτες, στην περιοχή Τσινάρ Μπαγκ, στο μέρος του Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν.

Εδώ το άρθρο της ινδικής ιστοσελίδας στα αγγλικά:

https://www.timesnownews.com/international/article/chinas-military-assistance-to-pakistan-continues-as-chinese-instructors-readying-pak-army-soldiers/773830?utm_source=googlenewstand&utm_medium=referral&utm_campaign=latest-news

Η εκπαίδευση, η οποία άρχισε την 1η Μαΐου, μοιράστηκε ανάμεσα σε πέντε καθοδηγητές του ΛΑΣ. Οι πακιστανοί στρατιώτες δεν εκπαιδεύτηκαν μόνο σε τακτικές μάχης αλλά και στους τρόπους φυσικής προσαρμογής, (σ.σ. σε μεγάλα υψόμετρα), πρόσθετε το ινδικό δημοσίευμα.

Image

Φωτογραφία των εκπαιδευόμενων στρατιωτών

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν έχουν δημιουργήσει μάλιστα νέα στρατιωτική μονάδα, στρατολογώντας άτομα κυρίως από την επαρχία Γκιλγκίτ – Μπαλτιστάν έτσι ώστε να ενισχύσουν την ικανότητά τους για διεξαγωγή πολέμου σε μεγάλα υψόμετρα. Η ομάδα φέρει την ονομασία “Συντάγματα Πολέμου Εξειδικευμένα σε Μεγάλα Υψόμετρα”, (Specialized High Altitude Warfare Battalions – SHAWBS).

Σε κάτι που προξενεί ενδιαφέρον, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ινδίας, στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ εξήγησε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός δεν διαθέτει ο ίδιος εμπειρία μαχών στο ορεινό και βραχώδες έδαφος των Ιμαλαΐων.

Who is Bipin Rawat: A brief look at General Bipin Rawat, India's first CDS

O Μπιπίν Ραουάτ

“Η ανάπτυξη, (σ.σ. στρατιωτικών δυνάμεων), των Κινέζων στη μεθόριο με την Ινδία υπέστη μεταβολή, ιδιαίτερα μετά τα αιματηρά γεγονότα στην περιοχή Γκαλουάν, (στο ανατολικό Λαντάκ) και σε άλλες περιοχές, τον Μάιο – Ιούνιο του 2020. Μετά κατάλαβαν ότι χρειάζεται να είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι,” υπογράμμισε ο Ραουάτ μιλώντας στο κανάλι India Today TV.

Ο ινδικός στρατός διαθέτει σημαντικότατο πλεονέκτημα στον ορεινό πόλεμο, με την εμπειρία του να προέρχεται από την πολύχρονη ανάπτυξή του σε τέτοιου είδους περιοχές, εξηγούν οι ειδικοί στο θέμα.

Πηγή: The Eurasian Times

Toυ ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares