Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

H ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στο Καπιτώλιο ( Ουάσιγκτον) χάρη στον Μπρουμίδη….

Aνδριάντας του Κ. Μπρουμίδη δίπλα στην Ουάσιγκτον


H αρχαία Ελλάδα πάντα παρούσα στο Καπιτώλιο (Ουάσιγκτον) χάρη στον Κων/νο Μπρουμίδη… Ανδριάντας του Ελληνο-ιταλού καλλιτέχνη που δημιούργησε τα περίφημα έργα-αριστουργήματα ”Brumidi Corridors” (ζωγραφική) στην Ροτόντα του Καπιτώλιου στην Ουάσιγκτον, θα τοποθετηθεί -19 Οκτωβρίου 2019 η τελετή- στην γειτονική με την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, πόλη Αννάπολη, με πρωτοβουλία του ”Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής” και την σύμπραξη δωρητών, Το ‘Ιδρυμα, είχε τοποθετήσει τα τελευταία 3 χρόνια και τους ανδριάντες του Dr. Pap (Παπανικολάου) στο Πανεπιστήμιο Μαϊάμι και του Λούη Τίκα στην πόλη Τρίνινταντ, Κολοράντο. (Περισσότερες λεπτομέρειες, σύντομα)

Βρέθηκε ο…”φάδερ ‘Αλεξ” Καρλούτσος
‘Οσοι και όσες ανησύχησαν από την απουσία του ”πρωτοτσίγκελου”, γνωστός και ως ”πρωτοσύγκελλος” της αμαρτωλής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, του ”φάδερ ‘Αλεξ”, από τις εκδηλώσεις-τελετές γιά τον ”πρωθυπουργό των αρίστων, καλύτερων και εξυπνότερων” στην Νέα Υόρκη, πληροφορούμε ότι ήταν στην Αθήνα την εβδομάδα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ. Κλεισμένος στο ξενοδοχείο ”Μεγάλη Βρετανία”, όπου είχε ”συναντήσεις”. Λέτε η Αρχιεπισκοπή και ο αρχιεπίσκοπος, όπως οφείλουν, να ενημερώσουν το ”ποίμνιο” γιά την αποστολή Καρλούτσου, αφού οι φορολογούμενοι -δηλ. το ποίμνιο- πληρώνουν;;; Δύσκολο, με δεδομένο ότι τώρα αρχιεπίσκοπο έχουμε έναν διαπλεκόμενο, ”όργανο” της Τουρκίας.

Οι ασυναρτησίες αρχιεπ. Ελπιδοφόρου
Τον έκανε …”παγκόσμιο πρωθυπουργό”: Στην συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό (Αρχιεπισκοπή, 26 Σεπ. ’19), ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Αστόρια των ΗΠΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καλείστε ως πρωτεύθυνος πολίτης της Ελλάδος, να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό, καθιστάμενος ο πρωθυπουργός όλων, όπως είπατε πολύ ωραία και χθες στην ομιλία σας στην Αστόρια, όλων των απανταχού της Οικουμένης Ελλήνων, τους οποίους είμαι σίγουρος ότι θα διακυβερνήσετε με πνεύμα αγάπης, με πνεύμα ενότητος, με πνεύμα ομοψυχίας, αδελφοσύνης, φιλαδελφείας και κατανοήσεως». Μάλιστα… Ο Κούλης, σύμφωνα με τον ”φευγάτο” αρχιεπίσκοπο, ”πρωθυπουργός όλων των απανταχού της οικουμένης Ελλήνων”. Από ψυχολόγους-ψυχίατρους, πως πάτε στην Αρχιεπισκοπή, Ελπιδοφόρε;;;

Σημ.: Κάποιος να ενημερώσει τον γραφικό αρχιεπίσκοπο ότι οι απόδημοι ‘Ελληνες δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα από τον τόπο κατοικίας τους. Κατά συνέπεια, τον ”παγκόσμιο” Κούλη, ας τον χαίρονται μόνο στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός και η παράλειψη της υπουργού κ. Κεραμέως

Μπορεί εκπαιδευτικοί και μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων στην Ελλάδα να είναι ”λειτουργικά αναλφάβητοι”, όπως πιστοποιεί και έρευνα, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Ελλάδα έχει ως πρωθυπουργό, έναν ανιστόρητο-ημιμαθή. Παλαιότερα ”ειρωνεύονταν” τον πρ. πρωθυπουργό Τσίπρα γιά τα αγγλικά του, λες και αυτά ήταν μητρική του γλώσσα. Στην πορεία, έκανε μαθήματα και τα βελτίωσε, έστω και αν διατηρεί την ηπειρώτικη προφορά, που παραπέμπει σε…Οξφόρδη. Αλλά ο Τσίπρας, δεν ”δολοφονούσε” την ιστορία της Ελλάδας, όπως ο διάδοχός του.

Ο υπερπροβαλόμενος τώρα ως… ”μορφωμένος” του…”Χάρβαρντ” πρωθυπουργός, μπορεί να ομιλεί τα αγγλικά με προφορά Κολωνακίου και Χανίων, αλλά ”δολοφονεί” την ελληνική γλώσσα (μητρική) και -το χειρότερο- την ιστορία της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι είναι ανιστόρητος και ημιμαθής.

Καλά θα κάνει η υπουργός Παιδείας να διαθέσει έναν δάσκαλο, ας είναι και Δημοτικού, αλλά όχι ”λειτουργικά αναλφάβητο”, γιά να διδάξει τον κ. Μητσοτάκη βασικά θέματα ελληνικής σύγχρονης ιστορίας, γιά να μην ευτελίζει την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων. Ειδικά να του μάθει ότι τον χρόνο 1821 (Μάρτιο) ξεκίνησε η επανάσταση των Ελλήνων που οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους τον χρόνο 1830. Επειδή, το ”τούβλο”, ο πρωθυπουργός, λέγει δημόσια ότι τον χρόνο 1821 ”ελευθερώθηκε” το ”ελληνικό κράτος”.

Είναι ντροπιαστικό, ως ‘Ελληνες, να εορτάσουμε τον χρόνο 2021, τα 200 χρόνια από την επανάσταση, έχοντας ως πρωθυπουργό έναν ανιστόρητο-ημιμαθή. Η κυβέρνηση των ”άριστων”, δηλ. των ”καλύτερων και εξυπνότερων”, όπως αυτοπροβάλεται με την γραφή (”Καθημερινή”) του υφυπουργού Εξωτερικών Διαματάρη, πρέπει να πιστοποιεί ότι είναι, επειδή, ίσαμε τώρα, οι εκτός συνόρων, μόνο ”τούβλα” και ”νάρκισσους” βλέπουμε.

 

Πηγη: Kalami.us

Shares