Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

H ιαπωνική έκφραση της παράνοιας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού

Η ανθρωπότητα παραληρεί κατατρομοκρατημένη από την επέλαση της “πανδημίας” του ιού που προκαλεί την ασθένεια Covid-19…

H κυβέρνηση της Ιαπωνίας πραγματοποίησε την απειλή της, στρεφόμενη εναντίον των ατόμων, τα οποία δε συμμορφώνονται με τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αρχές έχουν αποφασίσει να αποκαλύπτουν τις ταυτότητες εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό. Το δεύτερο βήμα είναι η δημόσια “διαπόμπευσή” τους, (σ.σ. δηλαδή να νοιώθουν ντροπή με την παράλληλη ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, κάτι παρόμοιο με το σχήμα εμβολιασμένοι/μη εμβολιασμένοι που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να διχάσει την κοινή γνώμη για τους δικούς της σκοπούς).

Japan extends COVID-19 emergency until March 7

“Μένετε σπίτι” γράφει η δίγλωσση ανακοίνωση 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι τρεις Ιάπωνες υπήκοοι που κατονομάστηκαν είχαν ενεργήσει κατά τέτοιο τρόπο με σκοπό να αποφύγουν την επαφή με τις αρμόδιες αρχές, μετά την πρόσφατη επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Η ανακοίνωση, η πρώτη του είδους, προκάλεσε ένα κύμα προβληματισμού και αναζήτησης μεταξύ των χρηστών του Twitter σχετικά με τις λεπτομέρειες των ατόμων που εντοπίστηκαν, όπως οι θέσεις εργασίας και οι τόποι κατοικίας τους.

First regional online round table on the impact of the COVID-19 pandemic on human rights and the rule of law - News 2020 - 2021

Ένας ολόκληρος πλανήτης ζει υπό το πρίσμα της καθημερινής “τρομοκρατίας” του κορωνοϊού

Η Ιαπωνία ζητά από όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών της, να αυτο-απομονωθούν και να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας τούς ζητείται να χρησιμοποιήσουν εφαρμογή παρακολούθησης τοποθεσίας από smartphone και να αναφέρουν την κατάσταση της υγείας τους.

Πηγή: WION – World Is On News

Toυ ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares