Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

H Eλληνική Λύση στηρίζει τους Κληρικούς – Έμπρακτα με αποδείξεις

 

Εδώ και καιρό μαίνεται ένας πόλεμος ανίερος, ανήθικος κατά της Ελληνικής Λύσης με όπλα τον λαικισμό και την παραπληροφόρηση.
Λογικό αν σκεφτεί κανείς την απήχηση που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και το κόμμα του στις πλατιές μάζες των Ελλήνων.

 

Το ‘ζήτημα’ τώρα που παρουσιάστηκε είναι πως η Ελληνική Λύση τηρεί στάση κατά της Εκκλησίας !!!

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν οι χρήστες των μέσων κοινωνική δικτύωσης που γράφουν δίχως γνώση και δίχως διάθεση έρευνας.

Αρχές Ιουλίου του 2022 υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με την ονομασία Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ενίσχυση της Ποιότητας της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία.
Έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Είναι ο νόμος 4957/ 2022.

Κατά την κακή συνήθεια των κυβερνήσεων πρόκειται για ένα νόμο με πολλά άρθρα τα οποία δεν αφορούν απαραίτητα το κεντρικό ζήτημα, εν προκειμένω μόνο τα ΑΕΙ.
Εδώ περιλαμβάνονται και άρθρα που αφορούν την Εκκλησία.

Υπάρχουν άρθρα τα οποία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Εκκλησίας και των κληρικών, ενώ υπάρχουν (δυστυχώς και κάποια αρνητικά σημεία).

Το πλέον κρίσιμο θέμα (το οποίο κάνει κι απαραίτητη την ψήφο από όλα τα κόμματα που δυστυχώς δεν έγινε) είναι πως οι κληρικοι  που υπηρετοῦσαν ηδη στην Εκκλησία κα πληρώνονταν από το δημόσιο ταμείο, μονιμοποίησαν τις θέσεις τους, χωρις  να ὑπάρχουν νέες προσλήψεις. Αυτό  εἶναι κάτι που έγινε καθώς οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία.

Είναι παράλογο οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα , με την ελάχιστη ηθική, να μη στηρίζει με ψήφο μία υποχρέωση του Κράτους, απέναντι σε Έλληνες πολίτες (κληρικοί εν προκειμένω).

Δυστυχώς όμως όπως προαναφέραμε οι ελληνικές κυβερνήσεις πάγια βάζουν κι άρθρα μέσα στα νομοσχέδια που είναι αρνητικά. Βάζουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά ώστε να μην μπορει η αντιπολίτευση να ψηφίσει το νομοσχέδιο χωρίς (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) να στηρίξει και τα αρνητικά . Ο λόγος πάντα για τις επί της αρχής ψηφοφορίες που κάνουν το νομοσχέδιο … ΝΟΜΟ.

 

Δυστυχώς το άρθρο 347 έχει 20 παραγράφους εκ των οποίων κάποιες δεν είναι υπέρ των κληρικών. Αναφέρει πως τιμωρούνται οι κληρικοί (με στέρηση μέρους του μισθού και με φυλάκιση ) αν προκαλούν διέγερση σὲ ἀνυπακοή, διέγερση σὲ διάπραξη ἐγκλημάτων, βιαιοπραγίες ἢ διχόνοια, πρόσκληση καὶ προσφορὰ γιὰ τὴν τέλεση ἐγκλήματος, ἐγκληματικὴ ὀργάνωση, τρομοκρατικὲς πράξεις – τρομοκρατικὴ ὀργάνωση, ἀξιόποινη ὑποστήριξη, διατάραξη κοινῆς εἰρήνης, ἀπειλὴ διάπραξης ἐγκλημάτων, διασπορὰ ψευδῶν εἰδήσεων, προσβολὴ συμβόλων ἢ τόπων ἰδιαίτερης ἐθνικῆς ἢ θρησκευτικῆς σημασίας.

Το κομμάτι της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή προσβολής είναι το κρίσιμο. Ζήσαμε ψευδείς ειδήσεις με τα lockdown και τον covid-19. Ζήσαμε τις ταυτότητες, έρχονται οι ηλεκτρονικές ταυτότητες και τα βιομετρικά στοιχεία που θα απαιτούνται.

Το εν λόγω σημείο είναι κακογραμμένο και χρήζει περαιτέρω συζήτησης στη Βουλή κάτι που η κυβέρνηση δεν θέλησε να κάνει.

Ωστόσο εάν η Ελληνική Λύση (και κάθε άλλο κόμμα) ήθελε να καταψηφίσει το εν λόγω σημείο θα έπρεπε να καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο και άρθρο (άλλο άρθρο , άλλο παράγραφος άρθρου) που θα σήμαινε καταψηφίσει τις μονιμοποίησεις χιλιάδων κληρικών.

Τέλος για να αποδείξουμε πως η στάση της Ελληνικής Λύσης είναι εθνικά και εκκλησιαστικά υπεύθυνη θα παραθέσουμε τις δημόσιες ευχαριστίες προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όσα κόμματα και βουλευτές ψήφισαν υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης για το ζήτημα των οργανικών θέσεων των κληρικών που εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Ιούλιο του 2022. Παραθέτουμε:

Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

Εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες Της προς την έντιμο Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι είχαν την πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία για την προσθήκη συγκεκριμένων άρθρων στον πρόσφατο νόμο περί των ΑΕΙ για την τακτοποίηση εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας της σοβαρής εκκρεμότητος εις βάρος των Κληρικών – Εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχαριστεί επίσης τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τα κοινοβουλευτικά Κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) και μεμονωμένους Βουλευτές, οι οποίοι υπερψήφισαν τα συγκεκριμένα άρθρα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τακτοποίηση του ζητήματος, δίχως καμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να αποστείλει και σχετικές ευχαριστήριες επιστολές προς όλους τους προαναφερθέντες.

 

Παράλληλα, υπενθυμίζει και πάλι ότι οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» (άρθρο 3 παρ. 1 Συντάγματος) ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία.

 

H ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ _ Ανακοινωθέντα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Η ίδια η Εκκλησία αναγνωρίζει την προσφορά της Ελληνικής Λύσης δια της ψήφου. Η ίδια η Εκκλησία μιλά…

Όσοι λοιπόν μιλούν εν ονόματι της Εκκλησίας (το γράφουμε σχηματικά) ας πάψουν. Η Εκκλησία έχει και φωνή και αρμόδια όργανα για να μιλά.

Shares