Κυριακή , 11 Ιουνίου 2023
Τελευταία Νέα

H Ελλάδα ήταν το 2019 η 2η ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες μεταξύ των 27 μελών της EE

Λίγο πριν φύγει το 2020 η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τις συμβάσεις συμβάσεις χορήγησης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων 5G μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των τριών μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας μας (Cosmote, Vodafone και Wind).

Και μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το 5G στην Ελλάδα και να διαφημίζει τις συμβάσεις με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως μεγάλη επιτυχία αλλά η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο υπηρεσιών η χώρα μας κατέχει πολλές αρνητικές πρωτιές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα ήταν το 2019, η 2η ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες μεταξύ των 27 μελών της Ένωσης, την χώρα μας περνάει μόνο το Βέλγιο κατά 1 μονάδα PPS (πρότυπα αγοραστικής δύναμης) . Συγκεκριμένα το κόστος των τηλεπικοινωνιών είναι στις 175 PPS, με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο, να είναι στις 100 μονάδες.

 

 

Στην τιμή των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, περιλαμβάνονται τα κόστη τηλεφωνικού και τηλεομοιοτυπικού εξοπλισμού, το κόστος πρόσβασης στο Internet, τα ταχυδρομικά τέλη, το κόστος τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) και οι συνδυασμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και υπηρεσίες πληροφοριών.

Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς οι αριθμοί δε λένε ψέματα και παρά τις διαψεύσεις της ΕΕΤΤ σε αντίστοιχες εκθέσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται και τα περί αντιθέτου λόγια της κυβέρνησης η Ελλάδα είναι ουραγός σε ό,τι αφορά τις τηλεπικοινωνίες, ούσα η δεύτερη πιο ακριβή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares