Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

H EE κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία: Εφάρμοσε τη συμφωνία με την Ελλάδα…

H EE κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία: Εφάρμοσε τη συμφωνία με την Ελλάδα…

Να συνεχίσει την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Τουρκία κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η συνέχιση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τη φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων VISA για τους Τούρκους πολίτες.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος τόνισε πως η συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας αφορά τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα και όχι από τα νησιά, καθώς η τελευταία κατηγορία υπάγεται στη συνολικότερη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Η εκτίμηση της εκπροσώπου είναι πως ο αντίκτυπος θα είναι μάλλον μικρός, επισημαίνοντας όμως πως η θέση της Επιτροπής είναι πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για τις θεωρήσεις ΒΙΖΑ.

Τέλος η Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές και των δύο κρατών για το θέμα αυτό.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares