Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

H ανάπτυξη θα επανέλθει σε τροχιά σύντομα

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα επιστρέψει στην “κανονική” της πορεία, καθώς το Πεκίνο παρέχει περισσότερη οικονομική στήριξη στα νοικοκυριά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει να ανακάμψουν μετά τον τερματισμό της πολιτικής του Covid-Zero.


Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα λόγω της βελτιστοποιημένης αντίδρασης της χώρας στο Covid-19 και αφού οι οικονομικές πολιτικές της συνεχίσουν να εφαρμόζονται, δήλωσε ο Γκούο Σούκινγκ, γραμματέας του κόμματος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Λαϊκή Ημερησία” που δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη είναι η μετατροπή του τρέχοντος συνολικού εισοδήματος σε κατανάλωση και επενδύσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό”, ανέφερε ο Γκούο στη συνέντευξη, η οποία μεταφέρθηκε επίσης στον επίσημο λογαριασμό WeChat της κινεζικής κεντρικής τράπεζας.

Ο Γκούο δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τις χρηματοπιστωτικές πολιτικές για να ενισχύσει το εισόδημα των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις επιδημίες του Covid, ώστε να ικανοποιήσουν βασικές απαιτήσεις και να ενισχύσουν την κατανάλωση. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει επίσης να αναπτύξει προϊόντα που θα ενθαρρύνουν τις αγορές κατοικιών και αυτοκινήτων, είπε.

Υποσχέθηκε επίσης να διασφαλίσει ότι η νομισματική πολιτική θα είναι περισσότερο υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων για να στηρίξει την αποτελεσματική πιστωτική ανάπτυξη και να διευρύνει την πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση με μεγαλύτερη υποστήριξη για δημόσιες εγγραφές και έκδοση ομολόγων.

Το κινεζικό γουάν, είπε ο Γκουό, θα συνεχίσει να αυξομειώνεται, αλλά θα συνεχίσει να ανατιμάται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ, η χώρα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για τον εισαγόμενο πληθωρισμό, ακόμη και όταν οι εγχώριες τιμές παραμένουν σταθερές, είπε.

Πηγή: capital.gr

Shares