Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

H ΑΓΚΥΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…και η Αθήνα τρωγοπίνει με τα Σκόπια.

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να παρευρεθεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος  Δένδιας,  λαμβάνοντας μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξήγγειλε πως στην προγραμματισμένη συνάντηση θα εξεταστεί μια σειρά διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, ανάμεσα τους και οι φλέγουσες εξελίξεις στη Λιβύη, με επίκεντρο την υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών θα διοργανώσει πρόγευμα εργασίας με συμμετέχοντες Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ειδικούς προσκεκλημένους τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Nikola Dimitrov, μαζί με τον αρμόδιο του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Gent Cakaj.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση τους προβλέπει την προάσπιση της Ευρωπαϊκής πορείας των 2 χωρών, μαζί με το ευρύτερο πλαίσιο των Δυτικών Βαλκανίων.

 Την ίδια κρίσιμη στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση καταφεύγει στη διεθνή κοινότητα για να καταγγείλει, την πρόσφατα αναγνωρισμένη από την Κυβέρνηση της Τρίπολης συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ένταση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

 Με το γνωστό προκλητικό χαρακτήρα της γειτονικής χώρας επισήμανε πως, “Η συμφωνία με την Λιβύη δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρεςούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών. Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών”.

Συνέχισε φέρνοντας επίσης στο προσκήνιο και τις άλλες ενεργές επιχειρήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως,  “Παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζονται με αποφασιστικότητά και οι ενέργειες στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων στο Αιγαίο”.

Επιπλέον πρόσθεσε  ,“Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση. Δεν μπορεί να επιβιώσει καμία απόφαση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε”.

 Είναι αδιανόητη η επιλογή της Κυβέρνησης να διοργανώνει ανούσια και μη ωφέλιμα για την πατρίδα μας γεύματα, ειδικά με εχθρικές χώρες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία, την ίδια ακριβώς  στιγμή που η ίδια η ακεραιότητα της Εθνικής Κυριαρχίας μας αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος χρειάζεται επίδειξη δύναμης και όχι καθωσπρεπισμού, εάν δεν θέλει να λειτουργήσει επιζήμια.

Ο Κ. Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως η πολιτική κατευνασμού οδηγεί σε ενδοτισμό που αυτομάτως καταλήγει σε απώλειες για την κυριαρχία της χωράς μας.

Shares