Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

H κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Δεν είμαστε πράκτορες…

Τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (01/03).

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής φέρονται να δήλωσαν πώς δεν είναι πράκτορες και ειδικότερα, ο κος Μητρετώδης είπε ότι ικατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία.

«Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρους αξιωματικούς τους.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως όπως μεταδίδει το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής».

Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «για υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό».

Shares