Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

H Ρωσία αναλαμβάνει ΔΡΑΣΗ! Αντίμετρα κατά της Βρετανίας…

H Ρωσία αναλαμβάνει ΔΡΑΣΗ! Αντίμετρα κατά της Βρετανίας…

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει αντίμετρα σε βάρος της Βρετανίας, μετά την απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε η η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως τόνισε, «αναμένουμε την υιοθέτηση αντιμέτρων ως απάντηση στην ανακοίνωση της επιβολής μη φιλικών κινήσεων και μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν στο «εγγύς μέλλον».

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε το Λονδίνο ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Μόσχα στην έρευνα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και είπε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τη χρήση χημικών όπλων στη Βρετανία χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης «παρανοϊκές».

«Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πολλές διπλωματικές νότες διαμαρτυρίας έχουν σταλεί στο Φόρεϊν Όφις μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαν στόχο να ξεκινήσουν έναν ενεργό διάλογο με τους αξιωματούχους στο Λονδίνο… Λάβαμε επίσημες και χωρίς νόημα απαντήσεις» σημείωσε η Ζαχάροβα και πρόσθεσε ότι συνολικά εστάλησαν τέσσερις νότες.

«Η Βρετανία αρνείται να προσκομίσει βάσιμες πληροφορίες για την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία αναφορά, για παράδειγμα, της παράδοσης στη Ρωσία δειγμάτων της ουσίας που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μπορώ να επιβεβαιώσω και πάλι ότι η Βρετανία δεν έχει δώσει στη Ρωσία πληροφορίες ή λεπτομέρειες που να μπορούν να ρίξουν φως στην κατάσταση» συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares