Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Γυναίκα συνελήφθη στην Τουρκία – Κατηγορίες εναντίον της

Την περασμένη Τρίτη, γυναίκα που κατάγεται από τον Έβρο (τις Φέρες ή την Αλεξανδρούπολη), είχε πάει στην Τουρκία αλλά επιστρέφοντας συνελήφθη στο τελωνείο των Υψάλων απέναντι από τους Κήπους


Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η γυναίκα είχε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της δύο λαθρομετανάστες από τη Συρία, όπως αναφέρει το Evros-news.

 

Την ίδια στιγμή, όμως, διακινούνται πληροφορίες ότι τα δύο πρόσωπα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν ήταν από τη Συρία, αλλά ήταν Τούρκοι γκιουλενιστές. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι αν απαγγελθεί μια τέτοια κατηγορία στην εν λόγω γυναίκα, τότε τα πράγματα για αυτή θα είναι ακόμα πιο δύσκολα στην Τουρκία του Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, για το συμβάν έχει ενημερωθεί ήδη η ελληνική πλευρά στους Κήπους, μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ ενημέρωση έχει γίνει και στο ελληνικό προξενείο της Ανδριανούπολης. Το τελευταίο 48ωρο καταβάλλονται προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα από τον Έβρο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares