Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Google: Κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ελλάδα αγόρασαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator

«Κυβερνητικοί παράγοντες» στο έδαφος της Ελλάδας προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης Predator που μολύνει κινητά Android, αναφέρει την Παρασκευή η Google.

Την εξέλιξη ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του.

Λογισμικό κατασκοπείας της εταιρείας Cytrox, με έδρα τα Σκόπια είχε βρεθεί στη συσκευή του από το εργαστήριο Citizen Labs στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

 

«Σε συμφωνία με ευρήματα του Citizen Lab, εκτιμούμε ότι πράκτορες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και αγόρασαν αυτά τα προγράμματα εκμετάλλευσης τρωτότητας βρίσκονται (τουλάχιστον) στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία» αναφέρει η Google στην τελευταία ενημέρωσή της για την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος Android.

Η υπόθεση του Θανάση Κουκάκη προκάλεσε τον Απρίλιο την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares