Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Γονιμότητα και καρκίνος

 

Έστω και όταν η μοναδική επιθυμία μια γυναίκας, είναι να θεραπευτεί και δεν υπάρχει η θέληση ή και η δύναμη να προγραμματίσει το  αύριο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτούμε το μέλλον της και να προβλέψουμε μερικές δυνατότητες πριν είναι αργά .Και να μην αποκλείετε αυτή την δυνατότητα της μητρότητας που είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας.

Γράφει η Μαρία Αθανασίου

Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αττικής – Ελληνική Λύση – Συνταξιούχος Γυναικολόγος

Για αυτό το ίδρυμα Πανεπιστημιακή Πολυκλινική  Agostino Gemelli IRCSS από το 2018 ενεργοποίησε το ιατρείο ονκογονιμοποίησης, και δρα  ανάμεσα στην ονκολογία και την αναπαραγωγική ενδοκρινολογία ,στο τμήμα της επιστήμης της υγείας της γυναίκας, του νεογνού και της δημόσιας υγείας.

Το 10% περίπου των νέων διαγνώσεων του καρκίνου κάθε χρόνο παρουσιάζεται σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Κάθε μέρα, 30 νέες γυναίκες Ιταλίδες αρρωσταίνουν από καρκίνο.  Από τους πιο συνηθισμένους είναι αυτός του μαστού ,του θυρεοειδού αδένα, ο καρκίνος του εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, το μελάνωμα, όπου η θεραπεία τους, μπορούν να αποκλείσουν την δυνατότητα της τεκνοποίησης.

 

Να προφυλάξουμε την δυνατότητα τεκνοποίησης, εξηγεί ο καθηγητής Αntonio Giulio de Belvis σημαίνει να προστατευτεί η ποιότητα της μελλοντικής ζωής αυτών των νέων ασθενών. Μέχρι τώρα το ιατρείο έχει περιθάλψει 150 γυναίκες με ηλικία όχι άνω των 38 ετών. Εξήντα εξ αυτών αποφάσισαν να  υποστούν σε μια εξέταση ώστε να αποθηκεύσουν ωάρια Στην  βαθμολόγηση των περιπτώσεων πολλοί είναι οι ειδικοί όπως γυναικολόγοι ,ψυχολόγοι  ονκογολoγοι, μαστολόγοι, αιματολόγοι, ακτινοθεραπευτές, παιδίατροι. Η μεγάλη ικανοποίηση και χαρά θα πραγματοποιηθεί όταν  κάθε μία από τις ασθενείς μας θα μπορέσει να κυοφορείσει το δικό της μωρό .

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares