Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γονείς που έχασαν την κόρη τους από καρκίνο “καρφώνουν” ογκολόγο

Σοκάρει η καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας 36χρονης λέγοντας ότι έχασαν τη κόρη τους, εξαιτίας μιας γιατρού ογκολόγου, η οποία την είχε πείσει ότι ούτε καρκίνο έχει αλλά ούτε χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες.

Η 36χρονη μητέρα ενός παιδιού έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του καρκίνου με τους γονείς της να υποστηρίζουν στο Live News ότι η γιατρός που επισκέφθηκε της είπε να παίρνει φυτικά σκευάσματα.

H μητέρα της 36χρονης δήλωσε: «Πήγαμε σε αυτήν, της είπε ότι ”τι χημειοθεραπείες; εδώ και τις ακτινοβολίες που έκανες δεν θα έπρεπε να τις κάνεις, έπρεπε να έρθεις αμέσως σε μένα”. Της έκανε έναν υπέρηχο στο στήθος και της είπε ότι ”έχεις φλεγμονή δεν είναι τίποτα θα φύγει με μαντζούνια”. Με κάνναβη, με σπόρους από σταφύλι. Δέκα μαντζούνια όλη μέρα. Δυο το πρωί, τρία το μεσημέρι, πέντε το βράδυ. Πρέπει να έδινε τον μήνα γύρω στα 250 – 300 ευρώ».

Ο πατέρας της 36χρονης περιέγραψε: «Είπαν να κάνει τις χημειοθεραπείες που τις είπαν οι γιατροί και της είπε εκείνη “μην κάνεις χημειοθεραπείες θα σε σώσω εγώ με τα μαντζούνια που έχω”. Και την καθησύχαζε ότι “δεν είναι τίποτα κορίτσι μου, εγώ θα στο φτιάξω με κάτι ειδικά πράγματα που έχω στο μαγαζί”. Ούτε ιατρείο μπορώ να πω ότι ήταν. Ήταν ένα σε στοά μέσα και δίπλα ήταν ένα τζαμάκι και δίπλα ήταν αυτή, πιο δίπλα απ’ το τζαμάκι. Σχεδόν έξω στον δρόμο, ας το πω έτσι»

 

«Βασίσου σε εμένα»
Η γυναίκα κατέφυγε στην συγκεκριμένη γιατρό το 2020 έχοντας ήδη κάνει χειρουργείο στο κεφάλι για να αντιμετωπίσει τη μετάσταση που είχε προκαλέσει ο καρκίνος στο στήθος της. Μετά από δύο χρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της, η κατάστασή της άρχισε, σύμφωνα με την καταγγελία, να χειροτερεύει.

«Απ’ τον Αύγουστο μήνα άρχισε λίγο να της πονάει η μέση της. Και αυτή να λέει ότι “δεν είναι τίποτα, θα σου περάσει”. Την κατάφερα εγώ να βγάλει μαγνητική γιατί της έλεγε “μην κάνεις μαγνητική, να μην μπαίνουν ραδιενέργειες και τέτοια”. Η μαγνητική έδειξε, χτύπησε δηλαδή ότι υπάρχει καρκίνος. Της μιλάει στο τηλέφωνο και της λέει “δεν έχεις τίποτα και άστα αυτά που γράφουνε. Έχεις ασβεστώματα στην σπονδυλική στήλη και αγγειώσεις. Λέει “να μείνω ήσυχη;”, “ναι, δεν έχεις τίποτα”», κατήγγειλε η μητέρα της 36χρονης.

Ο καρκίνος πλέον είχε εξαπλωθεί… παρ’ όλ’ αυτά, η γιατρός φαίνεται να επέμενε ότι δεν υπήρχε.

Και προσθέτει η μητέρα της 36χρονης: «Εντωμεταξύ κάνει εξετάσεις, γενικές αίματος και βγαίνουν οι τρασαμινάνσες στο συκώτι 700, που έπρεπε να της πει εκείνη την ώρα “τι κάθεσαι; Πήγαινε στο νοσοκομείο”. Παρά της έστειλε ένα φάρμακο φυτικό “πάρε αυτό το φάρμακο για να αποτοξινωθεί το συκώτι σου” να φύγουν δηλαδή αυτά που έχει πάρει το συκώτι μέσα. Και το συκώτι ήταν καρκίνος”».

Σύμφωνα με τους γονείς της 36χρονης, όταν πια η κόρη τους πήγε στο νοσοκομείο με ίκτερο, οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Και όπως λένε οι γονείς, γνώριζαν τη συγκεκριμένη ογκολόγο και τις πρακτικές της.

Ο πατέρας της 36χρονης τόνισε: «Μόλις την είδε ο ογκολόγος, ο γιατρός που ξεκίνησε να την παρακολουθήσει λέει “από ποιον γιατρό; Ποιος την παρακολουθούσε;». «Η κυρία …» λέω εγώ. Αυτή την είχα στο νοσοκομείο, στον Άγιο Σάββα» λέει «και ήταν κατά της χημειοθεραπείας και κατά σε όλα τα φάρμακα. Και την έδιωξα εγώ προσωπικά» λέει, «την διώξαμε». Και στο 251, στο ΓΝΑ που ήταν κάποτε και από εκεί πάλι το ίδιο, την είχαν διώξει διότι είχε καταστρέψει όλο τον κόσμο. Είχε πεθάνει όλο τον κόσμο. Και λέει «το κορίτσι σου στο έχει καταστρέψει. Είναι αδύνατον να το σώσουμε τώρα, θα κάνουμε προσπάθεια αλλά μόνο με θαύμα του Θεού. Σας την έχει φάει, λυπάμαι. Είναι σκληρό αυτό που σας λέω, αλλά σας την έχει καταστρέψει».

 

«Εγώ είναι γνωστό πως δεν κάνω χημειοθεραπείες»
Η γιατρός από την πλευρά της δήλωσε πως η καταγγελία είναι αναληθής καθώς είναι ανώνυμη. Ισχυρίζεται πως δεν ευθύνεται για το θάνατο οποιουδήποτε ασθενούς. Τόνισε πως δεν έχει ασκηθεί σε βάρος της κάποια ποινική δίωξη, αρνείται τις καταγγελίες μιλώντας στο Live News.

«Εγώ είναι γνωστό πως δεν κάνω χημειοθεραπείες, ο κάθε γιατρός κάνει αυτό που θέλει, σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδας, άρα όποιος έρχεται σε μένα ΄’έρχεται για να μην κάνει χημειοθεραπείες. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, άμα δεν είστε γιατρός τώρα τι να το συζητάω μαζί σας; Εγώ κάνω τη δουλειά μου και σωστά και δεν έχω κάνει σε κανέναν κακό. Δεν είστε αρμόδια, να μη με ρωτήσετε τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει, να πάτε στον Εισαγγελέα».

 

newsIT.gr

Shares