Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΓΟΝΑΤΙΣΕ μπροστά σε Σουδανούς πολιτικούς ο Πάπας και φιλούσε τα πόδια τους! Τί συνέβη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια κίνηση που προκάλεσε αμηχανία στην παγκόσμια κοινότητα προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς “σπάζοντας” το παπικό πρωτόκολλο γονάτισε για να φιλήσει τα πόδια των ηγετών του Νότιου Σουδάν που επισκέφθηκαν το Βατικανό.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει τον πάπα να γονατίζει με τη βοήθεια τρίτου και αναπνέοντας βαριά, να φιλά τα πόδια του προέδρου Salva Kiir Mayardit. Έκανε το ίδιο με τους αντιπροέδρους Riek Machar και Rebecca Nyandeng de Mabior.

Οι Kiir και Machar ήταν θανάσιμοι εχθροί, με τον πρώτο να κατηγορεί το δεύτερο ότι έστησε πραξικόπημα εναντίον του και οδήγησαν επί χρόνια τη χώρα σε έναν εμφύλιο σπαραγμό. Το 2018, υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία στην Αιθιοπία και τώρα προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση σταθερότητας από κοινού.

«Σε εσάς τους τρεις που συμφωνήσατε για ειρήνη, σας ζητώ ως αδελφός να την τηρήσετε» είπε ο πάπας.

ΓΟΝΑΤΙΣΕ μπροστά σε Σουδανούς πολιτικούς ο Πάπας και φιλούσε τα πόδια τους…

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 17. April 2019

Οι πολιτικοί από το Νότιο Σουδάν έμεναν στην παπική κατοικία για μια πρωτόγνωρη διήμερη πνευματική ανακωχή, μια ιδέα του επικεφαλής της Αγγλικανικής εκκλησίας.

«Η πράξη του πάπα ήταν συγκινητική» σχολίασε το πρακτορείο του Βατικανού, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί κανείς να την καταλάβει παρά μόνο στο κλίμα συγχώρεσης που χαρακτήρισε αυτές τις δύο μέρες».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares