Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Τελευταία Νέα

GNTM Ελαφόνησος: Κατακραυγή για τα γυρίσματα με τζιπ και σπινιαρίσματα σε προστατευόμενη παραλία (Βίντεο)

GNTM Ελαφόνησος: Σάλος για τα γυρίσματα της εκπομπής σε προστατευόμενη παραλία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η προβολή του επεισοδίου του GNTM, με φόντο την μαγευτική παραλία της Ελαφονήσου. Παίκτες και συντελεστές βρέθηκαν με…τζιπ και μηχανές στην παραλία, η οποία, ωστόσο, εντάσσεται στο δίκτυο προστασίας Natura. Οι εικόνες προκάλεσαν σάλο στα social media, με τους θεατές να παρακολουθούν έκπληκτοι τζιπ και μηχανές πάνω στην αμμουδιά(!), και να προχωρούν σε οργισμένες αναρτήσεις, εκφράζοντας την δικαιολογημένα έντονη δυσαρέσκειά τους.

O Γιώργος Καράβας σχολίασε: «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί», με την Βίκυ Καγιά να προσθέτει: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Δυσαρέσκεια εκφράζει και ο ο υπεύθυνος εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το εν λόγω επεισόδιο του GNTM αναφέρθηκαν ως γεγονός από την εκπομπή ”Το Πρωινό”, με την οποία και συνομίλησε ο υπεύθυνος εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace, Άλκης Καφετζής.

«Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός NATURA. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος.

Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο.

Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση», κατέληξε ο κος. Καφετζής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares