Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γλυκά Νερά: Ξεκινά πάλι η έρευνα για το κίνητρο της δολοφονίας της Καρολάιν

Το ακριβές κίνητρο της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν κι ο τυχόν ρόλος μίας 40χρονης γυναίκας από το ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον του 33χρονου πιλότου, με την οποία διατηρούσε πολυετή γνωριμία (ΣΣ πιθανόν και προ του γάμου του) θα αποτελέσουν μερικά από τα ζητούμενα της νέας φάσης της δικαστικής έρευνας για την δολοφονία –στις 11 Μαίου – στα Γλυκά Νερά.Κι αυτό με την επάνοδο του δικαστικού λειτουργού που διερευνά την υπόθεση και τις κλήσεις σε κατάθεση κρίσιμων μαρτύρων όπως της συμβούλου του μοιραίου ζευγαριού Ελένης Μυλωνοπούλου, συγγενών και γνωστών του 33χρονου κατηγορούμενου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Επιπλέον θα κληθούν μάρτυρες πρόσωπα που φαίνεται να είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες ή επαφές με τον 33χρονο πιλότο τις κρίσιμες ημέρες  πριν αλλά και μετά τον φόνο, άτομα που γνώριζαν τις οικονομικές συναλλαγές του ζευγαριού, συνάδελφοι και γνωστοί του πιλότου κλπ.

Επιπλέον θα διερευνηθούν διεξοδικά τεχνικά ζητήματα για τον χρόνο αφαίρεσης της κάρτας μνήμης απο την κάμερα του σπιτιού κι άλλα, προκειμένου να καταδειχθεί αν υπήρχε χωρίς αμφιβολία, προεργασία της δολοφονικής επίθεσης  με θύμα την άτυχη 20χρονη.

Κι όλα αυτά βεβαίως γιατί υπήρξε σημαντικό κενό στην αστυνομική έρευνα που εστίασε το  ενδιαφέρον της στον ρόλο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου λίγες ημέρες πριν την διαλεύκανση της υπόθεσης μετά κι από πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Κι έτσι στην υπόθεση παραμένουν θολά σημεία… 

Προστριβές

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι η δολοφονία υπήρξε μετά από  πολύμηνες προστριβές του ζευγαριού . Υστερα από την γέννηση του παιδιού τους, την αποστροφή –για όχι απόλυτα διευκρινισμένο λόγο- που έδειχνε η Καρολάιν για τον σύζυγό της, για την πρόθεση της να φύγει από το σπίτι τους μαζί με την μικρή Λύδια, τις κακές σχέσεις που υπήρχαν με ορισμένους από τους οικείους του πιλότου κλπ.

Θεωρείται πιθανόν η σύμβουλος, κ. Μυλωνοπούλου στην καταθεση της που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες να αναφερθεί στον φόβο που της εξέφραζε η Καρολάιν, όσα της εκμυστηρευόταν για τις συγκρούσεις με τον σύζυγο της κι άλλα. Όπως εξάλλου και για τις προσπάθειες του 33χρονου πιλότου να πληροφορηθεί από την σύμβουλο-σε επίσκεψη του στο γραφείο της μετα τον φόνο-   τι θα κατέθετε στην ΕΛΑΣ κι αν είχε κρατήσει σημειώσεις  από τις  δέκα περίπου συνεδρίες με την Καρολάιν την περίοδο Οκτώβριος-Φεβρουάριος 2021. 

Το τρίτο πρόσωπο

Ωστόσο κρίσιμο θεωρείται τι  θα συμβεί με την  διερεύνηση της   αναφερόμενης παρουσίας του «τρίτου προσώπου», δηλαδή της 40χρονης γυναίκας που φαίνεται να είχε επαφές μαζί της ο 33χρονος πιλότος –στον ευρύτερο χώρο της εργασίας του- ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον  υπάρχουν πληροφορίες  ότι υπήρχαν και μαζί της  προστριβές για προσωπικά θέματα.

Με την πλευρά του νομικού εκπροσώπου της εν λόγω φίλης του 33χρονου πιλότου να σημειώνει ότι «η παρουσία της  δεν έχει σχέση με την δολοφονία της 20χρονης». Σημειώνεται ωστόσο  ότι σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν φαίνεται να υπάρχει καταγεγραμμένη τηλεφωνική επικοινωνία της εν λόγω γυναίκας με τον πιλότο, την περίοδο που υπήρξε άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του.

Επιπλέον ζητούμενο είναι αν είναι καταχωρισμένος ο αριθμός  του τηλεφώνου της στην κατασχεθείσα συσκευή του 33χρονου.

Κάτι που δεν φαίνεται να προκύπτει τουλάχιστον προς το παρόν. Επιπλέον δεν φαίνεται να υπήρχαν σαφείς εκμυστηρεύσεις της 20χρονης  στην σύμβουλο του ζευγαριού  για ύπαρξη   τρίτου προσώπου στην ζωή του συζύγου της. Απλώς φαίνεται να είχε αναφέρει ότι «δεν της άρεσαν ορισμένα πράγματα στην δουλειά του», χωρίς να προσδιορίζει ποιά   ακριβώς.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν τελικώς ζητηθεί από την  πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν- εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Βόλου κ. Αθανασιο Χαρμάνη- να κληθεί να καταθέσει η 40χρονη. Με την περαιτέρω έρευνα που μπορεί να υποκρύπτει σημαντικές εκπλήξεις και νέα στοιχεία  για την πολυσυζητημένη υπόθεση.

in.gr

Shares