Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο πιλότος – Το βούλευμα

 

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο 33χρονος πιλότος, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα λογοδοτήσει για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου, αλλά και για ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, στην οποία αναφερόταν καρέ καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές και να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τον ίδιο.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών» αναφέρεται στην πρόταση.

Συμφωνα με την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος, «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της “σκηνογραφίας” των χώρων του ισογείου του σπιτιού ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγός του και “(…) με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11».

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου, αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας των καμερών ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιασθείσας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

naftemporiki.gr

Shares