Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Γλυκά Νερά: Ο αδελφός της μητέρας του άτυχου βρέφους ζητάει πίσω το ροτβάιλερ…

Ακριβώς επτά ημέρες μετά τον βίαιο θάνατο ενός βρέφους μόλις δύο μηνών το οποίο σκότωσε το ροτβάιλερ της οικογένειας, ο αδελφός της μητέρας, ζήτησε να πάρει το σκυλί στο σπίτι του. Αυτό επιβεβαιώνει o κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου Κορωπίου στο οποίο φιλοξενείται το σκυλί από την ημέρα του τραγικού περιστατικού.


Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο κτηνίατρος, το ζώο δεν μπορεί να υιοθετηθεί. Αυτό συμβαίνει διότι είναι ιδιόκτητο. Με άλλα λόγια, το σκυλί μπορεί μόνο να μεταβιβαστεί ως περιουσία, σε πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει η μητέρα του άτυχου βρέφους στην οποία ανήκει. Ασφαλώς, εξηγεί  ο κτηνίατρος, οποιαδήποτε κίνηση μεταβίβασης του ζώου δεν πρέπει πρώτα να επιτραπεί από την Εισαγγελία.


«Μέλος της οικογένειας έχει ζητήσει να πάρει το σκυλί. Είναι ιδιόκτητο το ζώο, ανήκει στη μητέρα και δεν μπορεί να δοθεί για υιοθεσία. Ο αδελφός της μητέρας σαφώς μπορεί να το πάρει αν του το δώσει η αδελφή του στην οποία ανήκει, αφού όμως του το επιτρέψει η Εισαγγελία», αναφέρει.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ροτβάιλερ δεν πρόκειται να θανατωθεί. Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο newsit.gr ο κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου «το ζώο είναι ήσυχο και ακίνδυνο και δεν έχει εκδηλώσει καμιά επιθετικότητα ούτε απέναντι σε ανθρώπους ούτε απέναντι σε άλλα ζώα». Ως εκ τούτου, λέει ο ίδιος «δεν υπάρχει λόγος να του γίνει ευθανασία».

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares