Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πιθανώς είμαι θετική στον κορωνοϊό, είμαι σε απομόνωση»…

Πολύ πιθανό να είναι φορέας κορωνοϊού η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, όπως δήλωσε η ίδια…

Τόσο εκείνη όσο και πατέρας της, ο ηθοποιός Σβάντε Τούνμπεργκ, βρίσκονται σε καραντίνα. Τα συμπτώματα σε πατέρα και κόρη άρχισαν να εμφανίζονται ύστερα από σειρά ταξιδιών στην Ευρώπη, προτού επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα.

Η 17χρονη εκτιμά, πάντως, ότι οι ταχείες και ευρείας κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, που εφαρμόζονται σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, δείχνουν ότι είναι επίσης δυνατή η ταχεία δράση που χρειάζεται για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Τούνμπεργκ προέτρεψε τους ακτιβιστές υπέρ του κλίματος, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στο σπίτι καθώς έχουν κλείσει τα σχολεία, να βοηθούν άλλους στο πλαίσιο της πανδημίας και να κάνουν πράξη τον ακτιβισμό τους με ασφαλείς τρόπους.

«Αυτή τη στιγμή, πρέπει να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και να στηρίξουμε την κοινωνία και όσους μας έχουν ανάγκη» υπογράμμισε. Σε σχέση και με την κλιματική αλλαγή «αυτό που λέμε σε όλους να κάνουν είναι να ακούτε τους ειδικούς και να ακούτε τους επιστήμονες και αυτό πρέπει να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση».

Η κρίση με τον κορωνοϊό «δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον ακτιβισμό», συμπλήρωσε. «Μπορούμε να το κάνουμε διαδικτυακά, από το σπίτι μας. Απλά, πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να βρούμε νέους τρόπους».

Πηγή: iefimerida.gr

Shares