Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γκουαρντιόλα: «Πιο δύσκολο τρόπαιο για να κατακτήσεις αυτό της Premier League»

O Πεπ Γκουαρντιόλα είπε ότι η κατάκτηση του τίτλου της Premier League προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το Champions League, με τον Καταλανό προπονητή να προσπαθεί να αμβλύνει την απογοήτευσή του από την ευρωπαϊκή αποτυχία, κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο στην κορυφαία αγγλική κατηγορία.

Η Σίτι προηγείται έναν βαθμό της Λίβερπουλ, πριν από την τελευταία αγωνιστική, και έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο την Κυριακή (22/5), όταν υποδεχθεί την Άστον Βίλα στο Etihad Stadium. Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι φυσικά σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτει το Champions League, παραδέχθηκε ότι «θα ήθελε να είναι στο Παρίσι» παίζοντας στον τελικό της επόμενης εβδομάδας, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάκτηση ενός τίτλου σε 38 παιχνίδια ήταν πιο ικανοποιητική καθώς είναι «πιο δύσκολη».

«Πολλές εβδομάδες, πολλά παιχνίδια παλεύουμε με τραυματισμούς, καλές και κακές στιγμές, διαφορετικές καταστάσεις. Η επιτυχία είναι εκεί. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, όπως το Κύπελλο Αγγλίας, είναι περισσότερο», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα και πρόσθεσε ότι η ομάδα του θα προσεγγίσει τον αγώνα της Κυριακής σαν ένα «κανονικό παιχνίδι της Premier League», καθώς θέλει να διατηρήσει το τέλειο ρεκόρ νικών του απέναντι στη Βίλα.

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν, ότι οι ουδέτεροι οπαδοί θα προτιμούσαν να δουν τη Λίβερπουλ να κερδίζει τον τίτλο, ο Γκουαρντιόλα είπε ότι αυτό συνέβαινε πάντα όταν μια ομάδα έχει ιστορικό επιτυχιών. «Οι ομάδες με περισσότερη ιστορία έχουν περισσότερους υποστηρικτές. Συμβαίνει στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία. Είμαστε αουτσάιντερ την τελευταία δεκαετία», είπε.

«Δεν λέω ότι όλη η χώρα είναι οπαδοί της Λίβερπουλ, αλλά γενικά είναι μια ομάδα με περισσότερους τίτλους. Η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ έχουν πολλή ιστορία, εμείς είμαστε νέοι. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι προνόμιο και δεν θα χάσουμε αυτή την ευκαιρία να απολαύσουμε τα 95 λεπτά».

zougla.gr

Shares