Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3

Η Ελλάδα πέρασε άνετα με νίκη 3-0 από την έδρα του Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία και έκανε πρεμιέρα με το… δεξί στο δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο όπως το Γιβραλτάρ, η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα επιθετική, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια με Πέλκα, Παυλίδη και Μάνταλο, αλλά βρήκε και τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, με Μασούρα, Σιώπη και Μπακασέτα, φθάνοντας σε μία επιβλητική νίκη.

Το παιχνίδι
Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και προσπάθησε να “κλείσει” από την αρχή το Γιβραλτάρ στα καρέ του. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε έτσι στο 6′ με τον Γιακουμάκη να αστοχεί σε κεφαλιά, ενώ δεν άργησε να έρθει και το πρώτο γκολ.

Στο 12ο λεπτό του αγώνα και μετά από τρομερή επιθετική ανάπτυξη, ο Μπάλντοκ “έσπασε” την μπάλα στον Μασούρα μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ για να ανοίξει το σκορ στο ματς, δίνοντας προβάδισμα με 1-0 στην Εθνική.

Παρά το γρήγορο γκολ, η Ελλάδα συνέχισε να επιτίθεται… κατά κύματα κόντρα στο Γιβραλτάρ και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στην καλύτερη από αυτές, ο Γιακουμάκης έκανε εξαιρετική ενέργεια και ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, άλλα με άσχημο πλασέ, έστειλε την μπάλα άουτ.

Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα είχε και δοκάρι στο 37′, όταν από μία ακόμη όμορφη συνεργασία των παικτών του Πογέτ, η μπάλα έφθασε στον Πέλκα στο ύψος του πέανλτι κι αυτός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Το 2-0 έγινε τελικά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πέλκα να στρώνει άψογα την μπάλα έξω από την περιοχή στον Σιώπη, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ και σκόραρε για την Ελλάδα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αλλά η “γαλανόλευκη” έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα και έτσι η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 58′ και ήταν… γκολ για την Εθνική μας Ομάδα. Ο Μάνταλος βρήκε με εκπληκτικό τρόπο τον Μπακασέτα στην… πλάτη της άμυνας και ο αρχηγός πλάσαρε εύκολα από κοντά για το 3-0 στο ματς.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο “φωτιά” για την Ελλάδα, με τον Μασούρα να έχει ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ στο 69′ και αμέσως μετά, η ομάδα του Πογέτ είχε και δύο δοκάρια με Παυλίδη και Μάνταλο.

 

newsIT.gr

Shares