Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Γιουβάλ Χαραρί: Αν γίνει μια πλημμύρα, οι επιστήμονες θα σώσουν μόνο τους ελίτ

Ναι, ακούγεται σαν κακή επιστημονική φαντασία, αλλά να θυμάστε ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που συγκεντρώνουν την αποκλειστική προσοχή πολλών από τους πολιτικούς ηγέτες μας και συμφύρονται με τους κεντρικούς τραπεζίτες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Το δεξί χέρι του Kλάους Σβαμπ, Γιουβάλ Χαραρί, έδωσε μια εισαγωγή στο κοντινό μέλλον, το οποίο θα διαδεχθεί (ίσως και με βίαιο τρόπο) την 4η βιομηχανική επανάσταση. Η τεχνολογία θα έχει αλλάξει, αλλά…δεν θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους, αλλά τις ελίτ.

Με ένα παράδειγμα που έδωσε ο ειδικός, ισχυρίστηκε, πως αν η ανθρωπότητα βρισκόταν υπό την απειλή μιας πλημμύρας, οι επιστήμονες θα χτίζανε μια βάρκα (σαν αυτή του Νόε) για να σώσουν μόνο τους ελίτ, αφήνοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό να πνιγεί!

Τα λόγια του τρομακτικά και αινιγματικά, ιδίως που σε μια περίοδο επιστήμονες και γιατροί αμφισβητούνται από τον λαό με αφορμή την πανδημική κρίση.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ένα μεγάλο τεχνολογικό κίνημα και επιστημονικό, το οποίο ως επίκεντρο έχει την “κομπιουτεροποίηση” της καθημερινότητας του ανθρώπου, την όλο και μεγαλύτερη ψηφιοποίηση διαφόρων μέσων, την συγκέντρωση δεδομένων σε ψηφιακές “αποθήκες” και την ρομποτική ανοχή σε θέσεις εργασίας.

Η τεχνολογία δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακιά. Εξαρτάται από τον άνθρωπο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares