Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Ρωμαίος: Με μεγάλη θλίψη τον αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιώργου Ρωμαίου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. Ο παλαίμαχος πολιτικός και δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Στο μήνυμά του για την απώλεια του Γιώργου Ρωμαίου ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι ο εκλιπών «αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη με την πολιτική διαδρομή του και το συγγραφικό του έργο».

«Με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό αποχαιρετούμε τον Γιώργο Ρωμαίο, που έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Για τη δράση και τη συμμετοχή του στο ΠΑΚ διπλά στον Ανδρέα Παπανδρέου, φυλακίστηκε στα χρόνια της δικτατορίας.

Υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Εξέφραζε σύγχρονες απόψεις και υπηρέτησε τη Δημοκρατική Παράταξη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Ο Γιώργος Ρωμαίος αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη με την πολιτική διαδρομή του και το συγγραφικό του έργο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Γιώργος Ρωμαίος – ΕΣΗΕΑ: Μεγάλη απώλεια για την ελληνική δημοσιογραφία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την μεγάλη απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου και πολιτικού Γιώργου Ρωμαίου.

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1934. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, ενώ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1955 στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ». Εργάστηκε ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης ενώ αργότερα διετέλεσε διευθυντής σύνταξης, διευθυντής και αρθρογράφος. Από το 1981 έως το 1984 υπήρξε Γενικός Διευθυντής στην ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτής και υπουργός.

Το 1963 ο Γιώργος Ρωμαίος, μαζί με τους αείμνηστους Γιάννη Βούλτεψη και Γιώργο Μπέρτσο και παρά τον ασφυκτικό και απειλητικό κλοιό της Χωροφυλακής, αποκάλυψε τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συνελήφθη και φυλακίστηκε ενώ διοχέτευε στο εξωτερικό τις ειδήσεις που δεν μπορούσαν να δημοσιευθούν, λόγω της λογοκρισίας. Μετά τη Μεταπολίτευση διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Ρωμαίος διέγραψε μία ζηλευτή σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε ακέραιος, έντιμος, ευγενής, και μειλίχιος. Παρά τις μεγάλες του επιτυχίες παρέμεινε σεμνός και ταπεινός και πάντοτε δίπλα στην Ένωση και τους συναδέλφους μέχρι το τέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και κλίνει το γόνυ μπροστά στον ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην έντιμη και ερευνητική δημοσιογραφία και δίδαξε ήθος.

Η κηδεία του Γιώργου Ρωμαίου θα τελεστεί την Τετάρτη, 1η Μαρτίου στις 2:30 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

 

newsIT.gr

Shares