Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Γιώργος Γιαννόπουλος: Σήμερα στο εφετείο η δίκη του γνωστού ντράμερ για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού

Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός, που είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με τους Πυξ Λαξ, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση – Έχει ωστόσο προφυλακιστεί για άλλη παρεμφερή υπόθεση


Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (κακούργημα), αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 69χρονος ντράμερ Γ. Γιαννόπουλος. Για την υπόθεση αυτή, σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σήμερα, ωστόσο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, θα οδηγηθεί στο Εφετείο από τις φυλακές, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε κριθεί προφυλακιστέος για άλλη παρεμφερή υπόθεση.

Ειδικότερα, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια, τον περασμένο Μάιο, ο 69χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν σε άλλες, νέες, καταγγελίες σε βάρος του για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών. Οι κατηγορίες αυτές είναι: Γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα νέα αυτά αδικήματα που απαγγέλθηκαν στον μουσικό και για τα οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αφορούν σε τέσσερις κοπέλες, στις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ ασέλγησε κατά το διάστημα από το 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικες. Ο 69χρονος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειες τους. Μάλιστα κατά πληροφορίες, και από τα δυο κάμπινγκ είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του. Ήδη, μάλιστα για αυτή τα πτυχή της υπόθεσης έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Η δίκη στο Εφετείο

Σήμερα, ο κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (γεννηθείσας το 2005), οι οποίες σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2013 στον Ωρωπό Αττικής. Η καταδικαστική απόφαση για τον μουσικό, είχε ληφθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) με τον ίδιο πάντως να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι συγκεκριμένες πράξεις τελέστηκαν στην εξοχική κατοικία του 69χρονου στον Ωρωπό και αποδείχθηκαν «πέραν πάσης αμφιβολίας». Το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 12 ετών «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη», χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Του χορήγησε όμως αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση. Μάλιστα, το δικαστήριο προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, υποχρέωσε τον κατηγορούμενο να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

 

πρωτο θεμα

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares