Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου ανακάλυψε το Ιράν! Για να δούμε εάν αυτό θα “βγει” σε καλό ή κακό για την εγγύς περιοχή;…

Γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου ανακάλυψε το Ιράν! Για να δούμε εάν αυτό θα "βγει" σε καλό ή κακό για την εγγύς περιοχή;...

Στην ανακάλυψη τουλάχιστον ενός γιγάντιου κοιτάσματος πετρελαίου προχώρησε το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Χασαν Ροχανί.

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο ανακαλύφθηκε κοίτασμα με τουλάχιστον 53 δισ. βαρέλια πετρελαίου στα νοτιοδυτικά της χώρας στην περιοχή του Κουζεστάν.

Η ανακάλυψη αυτή θα αυξήσει κατά 30% τα αποθέματα του Ιράν τα οποία υπολογίζεται ότι είναι περίπου 155 δισ. βαρέλια σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση της BP.

Το νέο αυτό κοίτασμα είναι το δεύτερο σε αποθεματα πίσω μόνο από αυτό του Αχβαζ. Το Ιράν είναι τέταρτη χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου πίσω από την Σαουδική Αραβία, τη Βενεζουέλα και τον Καναδά και δεύτερη σε αποθέματα φυσικού αερίου.

Στο τέλος του 2018, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες με μερίδιο 16,2%, λόγω του σχιστολιθικού πετρελαίου, και ακολουθούσε η Σαουδική Αραβία με 13%. Στην τρίτη θέση ήταν η Ρωσία, με μερίδιο 12,1% και ακολουθούσαν ο Καναδάς με 5,5%, το Ιράν με 5%, το Ιράκ με 4,9%, τα Αραβικά Εμιράτα με 4,2% και η Κίνα με 4%.

liberal

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares