Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Γιατρός συνελήφθη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές – Ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας που εμπλέκεται

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος σκευασμάτων ντόπινγκ που χορηγούσε γιατρός σε αθλητές

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη γιατρός για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ των πελατών της ήταν και ο γνωστός Έλληνας μπασκεμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος φέρεται στην περίοδο της αποθεραπείας του να λάμβανε τα συγκεκριμένα παράνομα σκευάσματα.

Η γιατρός τον διαβεβαίωνε πως τα σκευάσματα που του δίνει είναι απολύτως νόμιμα και ο παίκτης, εν αγνοία του, έπαιρνε φάρμακα τα οποία όπως αποδείχτηκε τον οδήγησαν στο να βγει θετικός στον έλεγχο αντιντόπινγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Μήτογλου κατονόμασε την ιατρό που τον ώθησε στο να υποβληθεί σ’ αυτή την διαδικασία με τα φάρμακα τα οποία ήταν, εν τέλει, «παράνομα».

Η γιατρός, μάλιστα, προκειμένου να διαφημίσει τα προϊόντα που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρεία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

– μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
– φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
– φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση , ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares