Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γιατί πρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές τη βδομάδα…

Τα οφέλη που προσφέρει το ψάρι στην υγεία μας είναι πολλά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους διατροφολόγους που προωθούν τη συχνή κατανάλωσή τους. Ωστόσο, δεν είναι από τις αγαπημένες σταθερές στο τραπέζι. Τι θα μπορούσατε να κάνετε όμως για να αλλάξει αυτό;

Τα ψάρια είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν πληθώρα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ιδανικά προσθέστε στο διατροφικό σας πλάνο τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα από τις οποίες η μία τουλάχιστον θα είναι λιπαρά ψάρια που είναι εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην καλή καρδιακή λειτουργία. Σολομός, πέστροφα, σαρδέλες, ρέγγα είναι μερικά από αυτά.

Αποτέλεσμα εικόνας για τηγανιτα ψαρια μεριδα με πατατες

Είναι προτιμότερο να τα καταναλώνετε φρέσκα και όχι σε κονσέρβα γιατί είναι υψηλή η περιεκτικότητά τους σε αλάτι. Βέβαια, για αρχή, μπορείτε να επιλέξετε τη γρήγορη λύση της κονσέρβας (τόνος, σαρδέλες, σκουμπρί κ.λ.π) που αποθηκεύονται στο ντουλάπι και μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους νόστιμους μεζέδες, ή να τα προσθέσετε σε σάλτσες ή σαλάτες. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι οι φέτες σολομού που ταιριάζουν σε φρυγανισμένες μπρουσκέτες με τυρί cottage, σαλάτες κ.ά. Το κατεψυγμένο ψάρι είναι επίσης μια ασφαλής λύση αν δεν είστε σίγουροι για το αν θα το μαγειρέψετε την ημέρα της αγοράς, ενώ έχει το ατού ότι διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τις συνταγές, με τα κατάλληλα αρτύματα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα πιάτα ενώ αν σάς περισσέψει, την επόμενη μέρα μπορείτε να το κάνετε νόστιμους ψαροκεφτέδες.

olivemagazine.gr

Shares