Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Γιατί είπε ΣΩΣΤΗ την ΑΠΟΦΑΣΗ του Πρωθυπουργού ο Βελόπουλος αλλά με … επιφύλαξη…

Με μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στο debate των τελευταίων ημερών σχετικά με τη λειτουργία της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μια κίνηση που υπαγορεύεται ασφαλώς από τις συνθήκες και τις επιταγές των ειδικών, αλλά δεν τόλμησε νωρίτερα να την πάρει η ίδια η Εκκλησία, παρά τα όσα φέρεται να είχε συζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Μονή Πετράκη ο Τσιόδρας για… να τους πείσει!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χρειάστηκε να μεταβεί ο ίδιος στη Μονή Πετράκη για να μεταπείσει τους ιεράρχες. Αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι ναοί θα μένουν ανοιχτοί από τις 7 έως τις 8 το πρωί κανονικά για τη λειτουργία της Κυριακής και τη θεία κοινωνία! Κατ’ ουσίαν, όμως, η Ιερά Σύνοδος πέταξε με την απόφασή της το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αφού δήλωσε ταυτόχρονα ότι θα συμμορφωθεί σε κάθε μέτρο που θ’ αποφασίσει η Πολιτεία.

Έτσι, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που είχε πει ήδη από τη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα. Ότι, δηλαδή, θ’ ακούσει τις συστάσεις των ειδικών και ότι θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, με στόχο να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές – ή να χαθούν οι λιγότερες δυνατές. Και το έπραξε μέσω της (αρμόδιας) υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η απόφαση, ωστόσο, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ενδέχεται να φέρει αντιμέτωπο τον κ. Μητσοτάκη με τη βάση της ΝΔ που παραδοσιακά βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία ή ακόμη και στελέχη του, αν και ο κίνδυνος από τον κορονοϊό προσώρας έχει «παγώσει» άπαντες και φέρνει ως πρώτη προτεραιότητα τη μάχη κατά της πανδημίας.

 

 

O K.Βελόπουλος Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, όπου μίλησε μεν θετικά για την απόφαση του Πρωθυπουργού, ωστόσο εξέφρασε την επιφύλαξή του, ειδικά στο θέμα των παράνομων τζαμιών.

 

 

Shares