Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γιατί η Ελληνική Λύση αποχώρησε από τη «διαδικασία Παπαγγελόπουλου»…

Γιατί η Ελληνική Λύση αποχώρησε από τη «διαδικασία Παπαγγελόπουλου»...

Άλλη μία ολομέλεια για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.. Κι όχι υπόθεση Νοβάρτις, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται, ο μοναδικός υπαίτιος για όλο το σκάνδαλο, είναι ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης . Μόνος του…

Χωρίς κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο. Απλά, μια μέρα ξύπνησε ο κος Παπαγγελόπουλος και για να γεμίσει τη μέρα του αποφάσισε να ενοχοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά, και διάφορα άλλα πολιτικά πρόσωπα. Μόνος του, ναι! Χωρίς γι΄αυτό να γνωρίζει κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος, ούτε καν ο τότε Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ακούγεται αστεία ιστορία, αλλά είναι η πραγματικότητα την οποία μας καλείτε να πιστέψουμε. Μία πραγματικότητα που όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν δέχεται, και καταδικάζει, αρνούμενη να ενταχθεί στα πολιτικά παιχνίδια και πειράματα που έχουν αποφασίσει Νυν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, και τούμπαλιν, να διεξάγουν. Για αυτό η Ελληνική Λύση, αρνούμενη κάθε είδους συμψηφισμούς, υπέβαλε ήδη από τον Οκτώβριο 2019, δύο αιτήματα. Το πρώτο ήταν να μπει κι ο Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο. Να διερευνηθεί κι η δική του τυχόν εμπλοκή, αφού είχε ρητά κατονομαστεί σε κάποιες μηνυτήριες αναφορές.

Το δεύτερο, και κρισιμότερο, να εκκινήσει η Κυβέρνηση τις διαδικασίες για δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων του ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας. Είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα το Ελληνικό Κράτος να αδυνατεί να προσδιορίσει το ακριβές ύψος των οικονομικών της απωλειών. Τι ζημία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ουδείς γνωρίζει! Κι ουδείς διεκδικεί!

Στις ΗΠΑ επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα για μια σειρά υποθέσεων , όλως ενδεικτικώς το έτος 2010, η φαρμακευτική εταιρεία παραδέχθηκε την ενοχή της για «εκτός ένδειξης» προώθηση του φαρμάκου «TRILEPTAL» , και για το λόγο αυτό δέχθηκε ως μέρος του διακανονισμού να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα ύψους 422 εκατομμύρια δολάρια.

Το έτος 2015 παραδέχθηκε την ενοχή της για παράτυπη προώθηση δύο φαρμακευτικών προϊόντων (έμμεση δωροδοκία φαρμακείων) καταβάλλοντας αποζημίωση 390 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά έως το 2015, η εταιρεία πλήρωσε αποζημιώσεις ύψους 1,25 δις δολάρια σε 20 υποθέσεις στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη τώρα, το 2014 , η Ιταλική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ για συμπαιγνία στην προώθηση του lucentis, ενώ το ίδιο έτος ξεκίνησε αντίστοιχη έρευνα των γαλλικών αρχών ανταγωνισμού που αφορούσε στο ίδιο θέμα.

Μέχρι και στην Ιαπωνία ξεκίνησε στα τέλη του έτους 2015 η δίκη στελέχους της εταιρείας για παραποίηση δεδομένων κλινικής μελέτης. Κανείς λοιπόν από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν τολμά αυτό που ως αυτονόητο ζητά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Την επιστροφή των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, στους έλληνες πολίτες!

Μέχρι η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη και δίκαιη, μέχρι η εκάστοτε Κυβέρνηση δυναμικά να αξιώνει το συμφέρον των ελλήνων πολιτών, μέχρι να εντοπίζονται οι αληθινά υπαίτιοι στις παράνομες πράξεις, μέχρι τότε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δε θα συμμετέχει στους «πολιτικαντισμούς» των πολιτικών κομμάτων!

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares