Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

«Γιατί δεν κουνιέται;» – Νέα ερωτήματα για την πνευματική διαύγεια του Τζο Μπάιντεν -BINTEO

 

Μπορεί σε κάθε ευκαιρία ο Λευκός Οίκος να προσπαθεί να διαλύσει κάθε φήμη για την πνευματική διαύγεια του Τζο Μπάιντεν, έρχεται όμως πάντα ο Αμερικανός πρόεδρος να τον διαψεύσει.

 

Τελευταίο ντοκουμέντο που δημιουργεί ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα σόσιαλ μίντια από μια εκδήλωση για τον εορτασμό της Juneteenth στον Λευκό Οίκο που δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ενώ όσοι βρίσκονται δίπλα από τον Μπάιντεν, ανάμεσά τους και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, κινούνται στον ρυθμό της μουσικής, ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει «παγωμένος» σαν να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του.

Την παρατεταμένη ακινησία του Μπάιντεν φαίνεται να αντιλήφθηκε πρώτος ο αδερφός του αδικοχαμένου από αστυνομική βία Τζορτζ Φλόιντ, Φιλονίζ, ο οποίος ακούμπησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον… ξαναέβαλε στην πρίζα.

Αφού του μίλησε για λίγα δευτερόλεπτα, ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε αρχικά πιάνοντας το σαγόνι του και στη συνέχεια ανταλλάσσοντας μπουνίτσα με τον αδερφό του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως σχολίαζαν «γιατί δεν κινείται ο Τζο Μπάιντεν;»

 

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της WSJ

Πάντως προ ημερών, ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της πνευματικής διαύγειας του Τζο Μπάιντεν.

Μερικοί από τους περισσότερους 45 Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς νομοθέτες και στελέχη που μίλησαν στη Wall Street Journal περιέγραψαν έναν πρόεδρο που μιλούσε τόσο σιγά κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που οι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον καταλάβουν.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy φέρεται να είπε ότι ο Biden «δεν είναι το ίδιο πρόσωπο».

Άλλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του Biden και η κατανόηση των λεπτομερειών πολιτικής διέφεραν από μέρα σε μέρα και συχνά βασιζόταν σε έτοιμες σημειώσεις κατά τη διάρκεια των διασκέψεων.

«Δεν μπορούσες να είσαι εκεί και να μην νιώθεις άβολα», ανέφερε ένα πρόσωπο το οποίο συναντήθηκε με τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια κρίσιμων διαπραγματεύσεων σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κογκρέσου για τη βοήθεια της Ουκρανίας τον Ιανουάριο.

-Θα πω μόνο αυτό…

Άλλοι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν ότι ο Biden χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα για να ξεκινήσει η συνάντηση και όταν το έκανε, χρησιμοποίησε κάρτες σημειώσεων για να κάνει προφανείς παρατηρήσεις με τα οποία όλοι συμφωνούσαν ήδη και οι συμμετέχοντες μετά βίας τον άκουγαν!

«Μεγάλο μέρος της συζήτησης δεν τον περιλάμβανε», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος ζήτησε από το προσωπικό του να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις που του τέθηκαν απευθείας.

Σε μια συνάντηση του Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της Βουλής Mike Johnson, ο Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα εξέφρασε την ανησυχία του στον πρόεδρο για την πολιτική εξαγωγής υγρού φυσικού αερίου της κυβέρνησης — φοβούμενος ότι ωφελούσε τη Ρωσία.

Ο Βiden δεν φαινόταν να γνωρίζει ότι η πολιτική ίσχυε στην πραγματικότητα και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν «μόνο μια μελέτη», σύμφωνα με τo ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Η κατάσταση «απογοήτευσε» τον Johnson σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν.

Ο Biden «τρελάριζε», μουρμούριζε και η ικανότητά του να διοικεί την αίθουσα διέφερε από μέρα σε μέρα κατά τη διάρκεια των τεταμένων διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους τον περασμένο Μάιο, υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy (Καλιφόρνια).

«Είχε πάντα κάρτες», είπε ο McCarthy, αναφερόμενος στην εξάρτηση του Biden από τις σημειώσεις. «Δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο.

«Συνήθιζα να συναντιόμουν μαζί του όταν ήταν αντιπρόεδρος. Πήγαινα σπίτι του. Δεν είναι το ίδιο άτομο», πρόσθεσε.

Σε επακόλουθες επαφές με τον Biden, νομοθέτες που ανέλαβαν από τον McCarthy να διατυπώσουν στο χαρτί τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανώτατου ορίου χρέους προσπάθησαν να κάνουν τον πρόεδρο να διατυπώσει τις θέσεις του σε βασικά σημεία αλλά “εκείνος έδειχνε να μην έχει επαφή με τη πραγματικότητα”

Οι συνομιλίες τους με τον πρόεδρο ήταν απογοητευτικά «γενικές» και ο Biden θα εξέφραζε μόνο «αισιοδοξία για την επίλυση των πραγμάτων».

«Επέστρεφε σε όλα τα παλιά πράγματα που είχαν γίνει πολύ καιρό πριν», είπε ο McCarthy στη Wall Street Journal σχετικά με τα βασανιστικά τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων, υποδηλώνοντας ότι ο Biden φαινόταν να έχει ξεχάσει πόσο μακριά ήταν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο όσο αφορούσε την εξέλιξη των συνομιλιών.

«Και σοκαρίστηκε όταν του είπα: «Όχι, κύριε Πρόεδρε. Μιλήσαμε για αυτές τις συναντήσεις πριν. Τελειώσαμε με αυτό», θυμάται.

Ο McCarthy τόνισε την εξάρτηση του Βiden από τις σημειώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος «δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο».

Ανώτερος συνεργάτης του GOP είπε στην The Post ότι οι ανησυχητικές καταγγελίες στο ρεπορτάζ είναι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει κασέτες από τη κατάθεση του Βiden με τον πρώην ειδικό εισαγγελέα Robert Hur στην έρευνα απόρρητων εγγράφων.

U.S. President Joe Biden walks to greet guests after making remarks while hosting the White House Congressional picnic on the South Lawn of the White House.
President Joe Biden holds note cards as he meets with Romania's President Klaus Iohannis in the Oval Office.
Shares