Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γιαννιτσά: Κρίσιμες ώρες για τους δύο τραυματίες σε πίστα motocross – Ο 27χρονος χτύπησε από κράνος!

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για το ατύχημα σε πίστα motocross στα Γιαννιτσά με έναν 16χρονο και έναν 27χρονο να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου την κατάσταση των δύο νεαρών που τραυματίστηκαν μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια του πανελληνίου αγώνα motocross στα Γιαννιτσά το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του 27χρονου αθλητή ο οποίος κατάγεται από την Κατερίνη και είναι πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνια και ο οποίος έκανε ζέσταμα προκειμένου να λάβει μέρος στη συνέχεια στον αγώνα.

Τόσο ο 27χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ τραυματίστηκε από το κράνος του 16χρονου αναβάτη της μηχανής που έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, όσο και ο 16χρονος υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς φέρουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 16χρονου, που μίλησε στο ΟΡΕΝ, το παιδί του, όπως και ο έτερος τραυματίας, βρισκόταν στον χώρο που προβλέπεται για τις ομάδες υποστήριξης όταν ο 16χρονος αναβάτης έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε συνολικά 7-8 άτομα «αφού αντί να την αφήσει, για άγνωστο λόγο κράτησε τη μηχανή».

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση και των δύο τραυματιών είναι σοβαρή και τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα από τους γιατρούς.

Λίγο μετά το ατύχημα αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο αναβάτη και τον 60χρονο υπεύθυνο του αγώνα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, όμως, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γιαννιτσών τούς άφησε ελεύθερους ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης, την οποία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν.

 

newsbomb.gr

Shares