Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γιάννης Οικονόμου – Εχασε τα λόγια του σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιδότηση που έλαβε ο Μητσοτάκης ως αγρότης

Ωμή παραδοχή ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρα κατά το δοκούν και με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση συμφερόντων γαλάζιων στελεχών 


Ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν βρισκόταν στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήριζε παρελθόν τα ιστορικά δικαιώματα για την ελληνική παραγωγή. Χτες όμως αναγκάστηκε να τα επικαλεστεί για να καλύψει τον πρωθυπουργό της χώρας για τα 8.500 ευρώ επιδότησης που έλαβε.

Συγκεκριμένα, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του Γιάννη Οικονόμου δήλωνε χαρακτηριστικά, πως «τα ιστορικά δικαιώματα είναι μία διαδικασία που όλοι θα συμφωνήσουμε πως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της στην ελληνική παραγωγή. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα πράγματα ως προς την κριτική τους. Ήταν μία πραγματικότητα που χωρίς αμφιβολία δημιούργησε μία σειρά από στρεβλώσεις ακόμη και στην ίδια περιφέρεια (σσ. δικαιωμάτων) στην οποία καταβάλλονται και που η εμπειρία δείχνει ότι δεν διευκολύνει ούτε την είσοδο νέων αγροτών στο επάγγελμα, ούτε νέας καλλιεργητικής εκμετάλλευσης στο σύστημα. Η άποψή μας ως πολιτικής ηγεσίας και της τωρινής και της προηγούμενης είναι πως πρόκειται για διαδικασία που έχει κλείσει τον κύκλο της. Η απόφαση για την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων είναι ειλημμένη».

Ωστόσο χθες ο Γιάννης Οικονόμου άλλαξε ρότα, προκειμένου να υποστηρίξει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε βέβαια την επιδότηση αλλά δεν μπορούσε να πράξει και διαφορετικά, εξαιτίας «των ιστορικών δικαιωμάτων», που διατυμπάνιζαν πως θα καταργήσουν.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας τότε σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι, δήλωνε ότι η κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων αποτελούσε πρωταρχικό στόχο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε οτι ο Γ.Οικονόμου χάνει τα λόγια του σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιδότησή του Μητοστάκη του αγρότης

https://twitter.com/i/status/1539476931737001984

 

avgi.gr

 

 

 

 

Shares